Muži prehrali vo Veľkých Ludinciach

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži prehrali vo Veľkých Ludinciach

Naše A-mužstvo sa v prvý júnový deň v rámci predposledného kola III. ligy Západ predstavilo vo Veľkých Ludinciach.

Prvý polčas zmenu skóre nepriniesol, ale diváci sa dočkali gólu hneď v úvode toho druhého. V 51. minúte strieľal z pätnástich metrov Adam Šútor, náš gólman Samuel Dovec loptu vyrazil a z dorážky poslal domácich do vedenia Sebastián Rák. Krátko nato sme sa dočkali vyrovnania, keď sa po štandardke lopta dostala k Patrikovi Hanesovi, ktorý z ľavej strany šestnástky prihral pred bránu, kde si dal vlastný gól kapitán domácich Šimon Horniak. Domácim prinavrátil vedenie v 63. minúte svojím druhým presným zásahom Rák, keď si nabehol na dlhý pas za našu obranu, prehodil vybehnutého brankára a dopravil loptu do siete. Výsledku dal finálnu podobu v 75. minúte na konci rýchleho protiútoku po prihrávke z pravého krídla zblízka Ľubomír Šoky.

Po výbornom úvode jarnej časti prišlo výsledkové trápenie, ktoré naše A-mužstvo vo Veľkých Ludinciach neukončilo. Na víťazstvo tak čakáme päť kôl. V tom poslednom čaká zverencov trénera Denisa Tomaškoviča v sobotu 8. júna o 17.00 h duel v Novom Meste nad Váhom proti predposlednému celku tabuľky. Nášmu tímu patrí 7. priečka.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „Zápas mal priebeh ako asi všetky naše posledné zápasy. Nemohúcnosť v premieňaní šancí. Posledné zápasy dostávajú príležitosť hráči, ktorí nemali takú minutáž v sezóne, akú by si predstavovali, no nie všetci nás trénerov v týchto zápasoch presviedčajú o tom, že tá minutáž by mala byť vyššia. Budúca sezóna bude pre nás veľmi náročná, a preto sme pripravení aj na pohyby v kádri dnu i von. V poslednom zápase dostanú šancu aj hráči z U19, ako odmenu za to, že sa nám v sobotu podaril historický úspech. Víťazstvom nad Púchovom sme sa stali majstrami druhej dorasteneckej ligy a vybojovali postup do prvej, čo je pre náš klub niečo neskutočné.“

III. liga Západ – 29. kolo – sobota 01.06.2024, 17.00 h – Veľké Ludince

TJ Družstevník Ludince – RSC Hamsik Academy 3:1 (0:0)

Góly: 51. a 63. Rák, 75. Šoky – 52. Horniak (vl.). ŽK: 10. Horniak, 27. Baláž – 14. Netolický, 31. Abrahám. Rozhodovali: Kukan – Farkaš, Vašš. Diváci: 250.

Zostava TJ Družstevník Veľké Ludince: Krátky – Horniak (C), Michalík, Šútor (62. Rédeky), Baláž (77. Janek), Rák (77. Kóša), Baranovič, Pánsky, Timoránsky, Orávik (86. Strákoš), Šoky (86. Dibusz).
Tréner: P. Brezina.

Zostava RSC Hamsik Academy: Dovec – A. Jackuliak, Jenat, Kapor, P. Hanes – Krištof, Netolický (56. Beran) – Puškár (83. E. Mlynárik), Jančo (70. Palko), Ajeti (83. Ceniga) – Abrahám (C).
Tréner: D. Tomaškovič.

Ostatné výsledky 29. kola III. ligy Západ

TJ Jednota Bánová – FK Beluša 1:3

MŠK FOMAT Martin – OK Častkovce 1:2

FK Slovan Duslo Šaľa – ŠKF Sereď 2:3

OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom – FC Žolík Malacky 3:0

FK Rača Bratislava – FC Slovan Galanta 0:3

FK Podkonice – AFC Nové Mesto nad Váhom 3:0

MFK Zvolen – FK Dubnica nad Váhom 5:0

Ďalšie novinky