Sumár mládeže: Trinástka so šestnástou výhrou v rade, juniorky zdolali Slovan, koniec famóznej série sedemnástky

  1. Domov
  2. Akademia
  3. Sumár mládeže: Trinástka so šestnástou výhrou v rade, juniorky zdolali Slovan, koniec famóznej série sedemnástky

Počas druhého májového víkendu nás potešili najmä starší dorastenci, mladší žiaci či juniorky. Prípravka U10 sa predstavila na medzinárodnom turnaji v Česku. V utorok zas boli v akcii starší žiaci, ktorí si zmerali sily s rovesníkmi z Košíc.

Devätnástka mala v Dubnici jasne navrch

Starší dorastenci vyhrali v Dubnici nad Váhom rozdielom triedy, a tak si udržali 5-bodový náskok na čele tabuľky II. ligy Západ pred Martinom.

Ivan Varga, tréner RSC HA U19: „S dnešným priebehom zápasu a výkonom našich chalanov sme spokojní. Každý jeden hráč odviedol na ihrisku maximum a v zápase to bolo aj vidieť. Veľmi dobré individuálne výkony, pekné akcie a krásne góly. Súper sa prezentoval presne tak, ako sme ho zanalyzovali. Boli sme pripravení na silné stránky súpera a vedeli sme ich využiť vo svoj prospech. Ďalšie víťazstvo sa cení a teraz sa musíme maximálne pripraviť na nášho najväčšieho rivala MŠK FOMAT Martin. Touto cestou Vás pozývame a radi privítame v sobotu 18. mája o 11.00 h na ihrisku v Rudlovej. Spolu sme RSC Hamsik Academy.“

II. LSD U19 – sk. Západ – 26. kolo – sobota 11.05.2024, 11.00 h – Dubnica nad Váhom

FK Dubnica nad Váhom – RSC Hamsik Academy 0:4 (0:2)

Góly: 14. Mota, 41. Vlkolenský, 58. Mlkvik, 75. Blaško. ŽK: 5. Polčák, 47. Miakiš.

Zostava RSC HA U19: Szakál – Kuraj (66. Gombala), Blaško (C), S. Hachek, Y. Hachek – Hreha, Beták (72. Mandík), Kajsin (79. Kukučka) – Mota (66. Tonkovič), Vlkolenský (79. Renko), Mlkvik.

U19: výsledkyprogramtabuľka


Sedemnástka inkasovala po ôsmich zápasoch

Každá séria sa raz musí skončiť. Tá v podaní našich mladších dorastencov bola famózna. Naša sedemnástka vyhrala osem zápasov v rade, pričom ani raz v nich neinkasovala. Až v tom deviatom našla premožiteľa v podobe rovesníkov z Dubnice nad Váhom, keď inkasovala po dlhých 779 minútach. Na čele tabuľky má tak aktuálne 3-bodový náskok pred SDM Domino.

Peter Lihan, tréner RSC HA U17: „Na zápas do Dubnice sme cestovali s tým, že nás čaká jedno z najlepších družstiev v súťaži, s vysokými a fyzicky silnými hráčmi, na čo sme sa pripravili. Žiaľ, neboli sme pripravení na ihrisko, na ktorom sa hralo. Oveľa lepšie sa mu prispôsobili domáci hráči, najmä preto, že sa viac bojovalo ako hral kombinačný futbal. Napriek tomu sme, rovnako ako domáci, mali náznaky šancí, no prvý polčas gól nepriniesol. Nástup do druhého polčasu sme mali lepší ako domáci, ktorí sa snažili hroziť najmä po rohových kopoch, s ktorými sme si ale poradili, napriek zjavnej výškovej prevahe súpera. Ten nakoniec potrestal chvíľkovú stratu koncentrácie pri bránení štandardnej situácie od autovej čiary, kedy sme nechali domáceho hráča ľahko zakončiť z blízkosti našej brány. Upraviť skóre zápasu sme mohli na konci zápasu po úniku od polovice ihriska, domáci obranca však v poslednej chvíli zblokoval strelu na roh, a tak jediný gól rozhodol o strate bodov a prerušení série zápasov bez inkasovaného gólu.“

II. LMD U17 – sk. Západ – 26. kolo – sobota 11.05.2024, 13.30 h – Dubnica nad Váhom

FK Dubnica nad Váhom – RSC Hamsik Academy 1:0 (0:0)

Gól: 59. Fraňo. ŽK: 68. Žiaček, 76. Pastorek – 45. Rohár, 61. Harmata, 64. Labaj, 68. Belička.

Zostava RSC HA U17: Labaj – Tavačiak (74. L. Mlynárik), Beňak, Mišek, Belička – Rumanovský (74. Kalafut), Gargulák, F. Lehocky (C) – Rohár (61. Dorotík), Harmata, Kabina (54. Vanacký).

U17: výsledkyprogramtabuľka


Pätnástka prehrala v Košiciach

Starší žiaci U15 po troch zápasoch bez prehry ťahali v Košiciach za kratší koniec, a súper ich tak predbehol na prvej priečke nadstavbovej skupiny Stred+Východ o titul. Naša pätnástka je teraz so zhodným počtom bodov druhá, ale Košičania majú zápas k dobru, rovnako ako tretia Žilina, ktorá stráca tri body.

I. LSŽ U15 – NČ sk. Stred+Východ o titul – 10. kolo – utorok 14.05.2024, 12.00 h – Vyšné Opátske, Košice

FC Košice – RSC Hamsik Academy 2:0 (1:0)

Góly: 20. Verböczi, 43. Emini. ŽK: 11. Kušnierik, 56. Verböczi.

Zostava RSC HA U15: Turic – Malček, Vaculčík, K. Kapustík, Husár (56. Šoltés), Húska, Ch. Hamšík (C), Pankov, Beľa (41. Ďurovec), Holek, A. Matejko.

U15: výsledkyprogramtabuľka


Štrnástka na východe víťazne

Starší žiaci U14 súpera z Košíc zdolali vonku najtesnejším rozdielom, a tak ukončili sériu troch zápasov bez víťazstva. V tabuľke sa tak posunuli na 5. priečku.

I. LSŽ U14 – NČ sk. Stred+Východ o titul – 10. kolo – utorok 14.05.2024, 14.00 h – Vyšné Opátske, Košice

FC Košice – RSC Hamsik Academy 0:1 (0:0)

Gól: 41. Uhrík. ŽK: 67. Hudák.

Zostava RSC HA U14: Š. Kapustík – Štellmach, Čička, Jánošík, Koštial (61. Mar. Kapusta), Bernolák (61. Zlevský), Bačko, Kaštankin, Kučerák (C), Pavlovský (41. Chlebničan), Uhrík.

U14: výsledkyprogramtabuľka


Trinástka pokračuje v skvelej jazde

Mladší žiaci U13 pridali v obci Žabokreky šestnástu výhru v rade, po ktorej majú na čele skupiny Stred 4-bodový náskok pred trinástkou MŠK Žilina.

Marcel Jelenčík, tréner RSC HA U13: „Po skúsenosti z jesennej časti sme vedeli, že zápas proti Martinu bude náročný po všetkých stránkach. Preto sme sa naň dôsledne pripravili, a naši hráči tak predviedli opäť skvelú hru proti silnému súperovi. Zápas sa začal vo vysokom tempe a vysokom napádaní zo strany oboch tímov. Súper sa do našej šestnástky snažil dostať najmä nakopávanými loptami za obranu, s čím si naši obrancovia poradili, a preto si naši brankári mohli pripísať ďalšie čisté konto. Ku koncu prvého polčasu sme sa však nakopávanými loptami prispôsobili hre súpera, tým sa vynechávala stredová formácia a viazla nám hra, ktorú prezentujeme počas celej sezóny. V kabíne cez polčasovú prestávku sme si povedali, čo treba zmeniť a do druhého polčasu sme tak vstúpili kombinačnou hrou s vysokým pressingom. Hráči predviedli krásne akcie zakončené gólmi. Vychádzala nám medzihra a prenášanie ťažiska hry. V druhom polčase sme diktovali tempo, hru sme kontrolovali a jasne v nej dominovali. Zápas sme zaslúžene vyhrali rozdielom piatich gólov.“

I. LMŽ U13 – sk. Stred – 22. kolo – sobota 11.05.2024, 10.00 h – Žabokreky

MŠK FOMAT Martin – RSC Hamsik Academy 0:5 (0:2)

Góly: 9. a 42. Pušpoky, 27. Šiko, 36. L. Hamšík, 64. Vaník.

Zostava RSC HA U13: Siman – Mondzo, Zajac, Ličák, Soľák – L. Hamšík, Babjak, Pavlík (C) – Vaník, Pušpoky, Šiko.
Náhradníci: Biely – Vitouš, Mich. Kapusta, L. Illés, Kavčák.

U13: výsledkyprogramtabuľka


Dvanástka proti Martinčanom taktiež víťazne

Aj mladší žiaci U12 rovesníkov z Martina zdolali, v súčte štyroch polčasov na dvoch ihriskách najtesnejším rozdielom. V tabuľke sa naďalej nachádzajú na 5. mieste.

Pavol Zlevský, tréner RSC HA U12: „Do Martina sme cestovali s očakávaním prelomiť bilanciu s týmto tímom. Ešte nikdy sme nevyhrali, aj keď na jeseň nám víťazstvo ušlo len tesne. Dosť dlho sa trápime preniesť našu prácu z tréningu do zápasu. Chlapci na tréningoch idú na sto percent, a preto bola len otázka času, kedy to začneme dávkovať do zápasu. Musím s veľkou radosťou povedať, že chlapci splnili všetko, čo sme od nich chceli. Hrať jednoducho a nevláčiť loptu. Všetkým chcem poďakovať za predvedenú hru a verím, že toto družstvo dokáže toho ešte naozaj veľa. Ideme makať ďalej a pripravovať sa na ďalšieho súpera.“

I. LMŽ U12 – sk. Stred – 22. kolo – sobota 11.05.2024, 11.30 h – Žabokreky

MŠK FOMAT Martin – RSC Hamsik Academy 9:10 (7:4)

Góly RSC HA U12: Kičin 2, Šimon, Barcík, Majec, Šuhajda, Uhnák, Borguľa, Schiller, Nedzbala.

Zostava RSC HA U12: Matula, Hrušecký, Šimon, Barcík, Segeč, Majer, Csaba, Takáč, Ernek, F. Matejko, Míka, Šuhajda, Kičin, Antič, Uhnák (C), Franc, Borguľa, Schiller, Nedzbala.

U12: výsledkyprogramtabuľka


Juniorky otočili duel so Slovanom

Dievčatá WU19 si pripísali prvú výhru v nadstavbovej skupine A+B o postup na finálový turnaj o majstra, keď v druhom polčase otočili zápas proti súperkám z bratislavského Slovana. V tabuľke nadstavbovej skupiny sa tak posunuli na 3. miesto.

Julián Krull, tréner RSC HA WU19: „Na zápas proti Slovanu v ťažkom anglickom týždni sme sa pripravovali hlavne po taktickej stránke. Podľa papierových predpokladov v prvom polčase mali súperky navrch, nastrelili brvno, nepremenili pokutový kop, mali množstvo rohových kopov. Tie sme našťastie ubránili a cez polčasovú prestávku sme si povedali, že tento zápas im nedáme ľahko. V druhom polčase sa obraz hry zmenil, Slovan bol síce častejšie na lopte, ale iba v zónach, kde nebol nebezpečný. Naopak, my sme vedeli, čo robiť po zisku lopty, a práve tieto situácie pramenili v rýchle protiútoky. Po vyrovnaní si dievčatá začali ešte viac veriť a nakoniec to aj vyšlo. Na konci zápasu sme okrem toho mali ešte tri stopercentné šance, ktoré sa nám nepodarilo zužitkovať. Ale výkon a výsledok hodnotíme veľmi pozitívne a zakončený anglický týždeň so štyrmi bodmi berieme ako neskutočnú odmenu za celoročnú prácu.“

I. LD WU19 – NČ sk. A+B o postup na finálový turnaj o majstra – 3. kolo – nedeľa 12.05.2024, 10.00 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy – ŠK Slovan Bratislava 2:1 (0:1)

Góly: 62. a 80. Zavaterníková – 15. Krúpová. Nepr. pen.: 34. Kozubová.

Zostava RSC HA WU19: Ďuriančiková – Lešová, Krajanová, Martincová, Mesiarová, Kislingerová (C), Kopecká, Barteková, Zavaterníková, Ondíková, Kozloková.

WU19: výsledkyprogramtabuľka


Žiačky belasým podľahli

Dievčatá WU15 na silné súperky z hlavného mesta nestačili, hoci sa v úvode stretnutia ujali vedenia.

Lukáš Karabin, tréner RSC HA WU15: „Naše žiačky nastúpili do zápasu povzbudené víťazstvom junioriek, ale kvalita súpera bola citeľná. Vieme, že proti súperom nemôžeme hrať otvorenú hru, avšak po zisku lopty sa snažíme vedome pripravovať rýchle protiútoky, respektíve podržať loptu na našich kopačkách. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo skórovať aj v ďalšom zápase nadstavby, dievčatá odviedli veľmi dobrý, poctivý výkon. Sme radi, že majú možnosť takýchto konfrontácií, čo ich posúva vpred. Aj v takýchto zápasoch dostávajú priestor dievčatá, ktoré sú u nás krátko, a to je v tejto kategórií najdôležitejšie. Veríme, že dievčatá to ešte viac nakopne do ďalšej práce v tréningovom procese.“

I. LŽ WU15 – NČ sk. A+B o postup na finálový turnaj o majstra – 3. kolo – nedeľa 12.05.2024, 12.00 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy – ŠK Slovan Bratislava 1:4 (1:1)

Góly: 6. Fekiačová – 18., 47. a 78. Bistáková, 61. Miklánková.

Zostava RSC HA WU15: Ivanová, Stanová, Beranová, Pisarovičová, Raffajová, Šuľajová, Fekiačová (C), Dobríková, Knižka, Spišiaková, Hrušecká, Vrábľová, Mojžišová, Gyalókay, Masariková, Helexová, Ferenčíková, Zacharová, Szénásiová.

WU15: výsledkyprogramtabuľka


Béčko dorastu späť na víťaznej vlne

B-tím dorastu po prvej remíze v sezóne vyhral s Krupinou, a tak ťahá spolu s jeseňou 16-zápasovú sériu bez prehry, pričom v sezóne prehralo len raz, ešte v druhom kole. Na čele tabuľky IV. ligy skupiny Stred má 9-bodový náskok na Selce, svojho jediného premožiteľa.

IV. LD U19 – sk. Stred – 19. kolo – nedeľa 12.05.2024, 13.30 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy B – MFK Strojár Krupina 5:1 (2:1)

Góly: 21., 40. a 71. Dorotík, 73. Dian, 82. Mutniansky – 24. Šimko. ŽK: 72. Krajč.

Zostava RSC HA U19 B: Dančo (C) – Kalafut, Čiliak, Brašeň, Joščák, L. Mlynárik (70. Zelina), Mutniansky, Krnáč, Dorotík, Dian, Mettler.

U19 B: výsledkyprogramtabuľka


B-tím starších žiakov remizoval

Béčko starších žiakov si rozdelilo body so súperom z Brusna po bezgólovej remíze. V tabuľke mu stále patrí 4. pozícia.

II. LSŽ U15 – sk. C – 21. kolo – nedeľa 12.05.2024, 10.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy B – FK 34 Brusno-Ondrej 0:0 (0:0)

Zostava RSC HA U15 B: Šedík (65. Hanuska) – Hrubý (51. Vohar), F. Lukáč, Šramka, Zlevský, Šoltés, Brndiar, Snopko (48. Helexa), Fodor, Kaštankin, Latinák (C).

U15 B: výsledkyprogramtabuľka


B-tím mladších žiakov proti Brusnu víťazne

Rezerve mladších žiakov sa podarilo súpera z Brusna zdolať celkom jednoznačne, a tak ťahá už 5-zápasovú víťaznú šnúru, po ktorej sa naďalej nachádza na 4. mieste.

II. LMŽ U13 – sk. C – 21. kolo – nedeľa 12.05.2024, 11.45 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy B – FK 34 Brusno-Ondrej 4:1 (0:1)

Góly: 43. Komora, 50 a 55. Abel, 59. T. Lukáč – 19. Sekáč. Nepr. pen.: 60. Sekáč.

Zostava RSC HA U13 B: Hiadlovský, Diško, Abel, Komora, T. Lukáč, Starosta, Ištok, Môcik, Eremiáš, Flosník, M. Valent, Hudoba, J. Lehocký, Pleško (C), L. Medveď.

U13 B: výsledkyprogramtabuľka


Prípravka U10 má za sebou medzinárodný turnaj v Kyjove

Ešte predtým sa v stredu 8. mája stretla v Podlaviciach s rovesníkmi z Detvy.

RSC Hamsik Academy – MFK Detva 57:5 (12:3, 13:1, 14:1, 18:0)

Zostava RSC HA U10 a góly: Strečok, Vodrážka – Dovčiak 2, Midrjak 6, Izák 6, Juríček 3, Suja 1, Forgáč 2, Uhlík 3, Kollárik 4, Maľa 3, Kobzár 7, Csordás 2, Cibuľa 3, Gibala 7, Kiedžuch 7, Bulík, Fazekaš 1.

Viac o turnaji v Kyjove povedal tréner RSC HA U10 Milan Gibala: „Naša prípravka U10 sa v sobotu 11. mája zúčastnila na medzinárodnom turnaji Audi Cup v českom Kyjove za účasti 18 družstiev z Čiech a Slovenska, ktoré boli rozdelené do troch skupín po šesť družstiev. Hralo sa každý s každým, raz 15 minút. Naše družstvo bolo v B skupine a postupne si zmeralo sily s 1. FC Slovácko, FC Sparta Brno, FC Baník Ostrava, SK Hanacká Slávia Kroměříž, SK Dynamo České Budějovice. Z každej skupiny postupovali prvé tri družstvá do veľkého finále a ostatné do malého finále. Družstvá, ktoré medzi sebou hrali v skupinách, už medzi sebou nehrali. Našim chlapcom sa od úvodu turnaja darilo herne aj výsledkovo, jediná prehra v základnej skupine prišla až v závere kola proti SK Dynamo České Budějovice. V skupine B sme skončili na treťom mieste a postúpili do finálovej skupiny s bilanciou 3 víťazstvá, 1 remíza a 1 prehra. Vo finálovej skupine sa nám znova od úvodu darilo, no po prvej nešťastnej prehre s FC Spartak Trnava sa šťastie odvrátilo, ale bojovnosť ostala, o čom svedčia aj tesné prehry. A nakoniec to vyšlo na krásne siedme miesto z osemnástich tímov.“

Výsledky RSC HA U10 v základnej skupine B:

RSC Hamsik Academy – 1. FC Slovácko 1:0 (Fazekaš)

RSC Hamsik Academy – FC Sparta Brno 2:2 (Gibala, Kiedžuch)

RSC Hamsik Academy  – FC Baník Ostrava 2:1 (Midrjak, Fazekaš)

RSC Hamsik Academy – SK Hanacká Slávia Kroměříž 4:0 (Midrjak 2, Kiedžuch, Dovčiak)

RSC Hamsik Academy – SK Dynamo České Budějovice 1:5 (Midrjak)

Výsledky RSC HA vo finálovej skupine:

RSC Hamsik Academy – FC Kyjov 1919 1:0 (Kiedžuch)

RSC Hamsik Academy – AS Trenčín 2:1 (Gibala, Dovčiak)

RSC Hamsik Academy – FC Spartak Trnava 0:1

RSC Hamsik Academy – MFK Havířov Žraloci 2:4 (Gibala, Midrjak)

RSC Hamsik Academy – FC Táborsko Académia 1:2 (Midrjak)

Ďalšie novinky