Muži doma proti Malackám neskórovali, v závere inkasovali a tesne prehrali

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži doma proti Malackám neskórovali, v závere inkasovali a tesne prehrali

Naši muži v nedeľňajšom stretnutí 17. kola III. ligy Západ nevyužili šance a po inkasovanom góle v závere podľahli Malackám najtesnejším rozdielom.

Ako prví pohrozili hostia, keď im v 4. minúte takmer vyšiel signál zo štandardnej situácie. Pred bránou sa ocitol osamotený David Belošic, ale z prvej zakončil málo razantne a Adrián Slančík poľahky zasiahol. Naši hráči si v prvom polčase vypracovali hneď niekoľko dobrých príležitostí. Jakub Krištof po nábehu za obranu súpera do šestnástky zblízka trafil vybehnutého Adama Havlíka. Matej Rosenberger z ľavej strany pokutového územia minul vzdialenejšiu tyč a brankár Malaciek zneškodnil aj strelu smerujúcu pod brvno z kopačky Denisa Janča, ktorý sa výborne uvoľnil na hranici šestnástky. Bezgólový stav tak platil dlho, čo hosťom vyhovovalo. Naše mužstvo nevyužilo svoje šance ani v druhom polčase a v závere stretnutia prišiel trest, keď sa v 89. minúte presadil Matúš Minka, ktorý skóroval zblízka k pravej tyči po úniku a prihrávke Kristiána Černáka. V tabuľke nám patrí 7. miesto, pričom na prvý Zvolen strácame 8 bodov. Nasledujúci zápas odohrajú naši muži v sobotu 16. marca od 14.30 h v Martine.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „Futbal je asi z dlhodobého hľadiska spravodlivý. V zápase s Podkonicami sme mali šťastie v závere zápasu a v dnešnom nám to šťastie v závere chýbalo. No nemuselo k tejto situácii prísť, kebyže využijeme šance, ktoré sme si v zápase vytvorili. A opäť ich bolo veľmi veľa. Mrzí ma, že zatiaľ pokračuje náš najväčší problém z jesennej časti, a to je premieňanie šancí. Celkovo v dnešnom zápase mi od niektorých hráčov chýbalo väčšie odhodlanie dotiahnuť zápas do víťazného konca. Ale ideme ďalej, musíme o to viacej pracovať v tréningovom procese, aby sme stratené body získali späť už v najbližšom zápase vonku.“

III. liga Západ – 17. kolo – nedeľa 10.03.2024, 13.30 h – MMŠ Radvaň-Kráľová UT

RSC Hamsik Academy – FC Žolík Malacky 0:1 (0:0)

Gól: 89. Minka. ŽK: 34. Netolický, 74. Holub – 72. Foltýn. Rozhodovali: Ihring – Hrenák, Obertová. Diváci: 120.

Zostava RSC Hamsik Academy: Slančík – Netolický (81. Beran), Jenat, Kapor (C), P. Hanes – Holub, Ždánsky – Krištof (72. Puškár), Jančo, Rosenberger – Somov (57. Abrahám).
Tréner: D. Tomaškovič.

Zostava FC Žolík Malacky: Havlík – Čech, Ambra, Minka, Škuta (C), Urban (64. De Carvalho), Angelovič (86. Černák), Karman (64. Hermann), Belošic, Foltýn (80. Jantsch), Kachnič.
Tréner: M. Tóth.

Ostatné výsledky 17. kola III. ligy Západ

TJ Družstevník Veľké Ludince – FK Slovan Duslo Šaľa 0:0

ŠKF Sereď – OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom 1:2

FK Podkonice – MŠK Fomat Martin 2:2

FK Beluša – MFK Zvolen 0:1

OK Častkovce – FK Rača Bratislava 3:0

AFC Nové Mesto nad Váhom – TJ Jednota Bánová 3:2

FC Slovan Galanta – FK Dubnica nad Váhom 3:1

Ďalšie novinky