Sumár mládeže: Starší dorastenci naďalej na víťaznej vlne, žiakom a dievčatám sa darilo proti Pohroniu

  1. Domov
  2. Akademia
  3. Sumár mládeže: Starší dorastenci naďalej na víťaznej vlne, žiakom a dievčatám sa darilo proti Pohroniu

Počas druhého októbrového víkendu sa naši dorastenci predstavili v Bratislave, žiaci a dievčatá si zmerali sily s FK Pohronie, žiacke B-tímy sa stretli s Detvou a rezerva dorastu hrala hneď dva zápasy.

Devätnástka je po šiestej výhre v rade prvá

Naši starší žiaci si na pôde Karlovej Vsi pripísali šiestu výhru v rade, vďaka čomu sa vyšplhali na prvú priečku tabuľky II. ligy Západ. Ďalšie víťazstvo môžu pridať v sobotu 21. októbra od 11.00 h v Rudlovej, kde privítajú Dubnicu nad Váhom.

Ivan Varga, tréner RSC HA U19: „Do zápasu sme nevstúpili veľmi dobre, keď bol súper prvých tridsať minút aktívnejší a lepší. Paradoxne, po jednom rýchlom protiútoku otvoril Šimo skóre zápasu. Boli sme ustráchaní, v osobných súbojoch neskoro a nevedeli sme dlhšie podržať loptu. Následne sme sa postupom času dostávali do zápasu a preberali iniciatívu. V závere polčasu sme mohli zvýšiť gólom do šatne z bezprostrednej blízkosti, ale rozhodcovia nevideli loptu za bránkovou čiarou. V druhom polčase sme začali aktívnejšie, bojovnejšie a kvalitnejšie. Vytvorili sme si množstvo pološancí, ktoré sme nedotiahli do gólového efektu. Následne, po absolútne vymyslenom pokutovom kope domáci vyrovnali na 1:1, čo nás však nezlomilo. Naopak, ešte viac sme išli za druhým gólom, ktorý sme dali po finálnej prihrávke Kuraja z krajnej vertikály na striedajúceho Mandíka, ktorý bol na ihrisku dve minúty. Teší nás, že opäť nám vyšlo striedanie a vydreté tri body z horúcej pôdy. Skritizovať však musíme hlavného rozhodcu, ktorý v druhom polčase evidentne napomáhal domácim hráčom.“

II. LSD U19 – sk. Západ – 10. kolo – nedeľa 15.10.2023, 11.00 h – Kalinčiakova UT

FKM Karlova Ves Bratislava – RSC Hamsik Academy 1:2 (0:1)

Góly: 50. Gašpar (pen.) – 14. Šimo, 69. Mandík. ŽK: 47. Piaček, 55. Hanzel, 78. Józsa – 39. Mlkvik, 80. Kouadri.

Zostava RSC HA U19: Elischer – Kuraj, Klandúch (C), Martinec, Ňuňuk (90. Tomahogh) – Kajsin, Kouadri, Mlkvik (67. Mandík) – Diallo (61. Renko), Vlkolenský (67. Beták), Šimo.
Tréneri: O. Vilner, I. Varga.


Sedemnástka stále prvá, stále bez prehry

Naši mladší dorastenci neprehrali ani v 10. kole, keď si s domácou Karlovou Vsou rozdelili body. V tabuľke im tak naďalej patrí prvá priečka. V ďalšom kole privítajú v sobotu 21. októbra o 13.30 h v Rudlovej rovesníkov z FK Dubnica nad Váhom, ktorí taktiež v tejto sezóne ešte neprehrali.

II. LMD U17 – sk. Západ – 10. kolo – nedeľa 15.10.2023, 13.30 h – Kalinčiakova UT

FKM Karlova Ves Bratislava – RSC Hamsik Academy 1:1 (0:0)

Góly: 80. Dulla – 71. Beňak.

Zostava RSC HA U17: Labaj – Kalafut, Mišek, Beňak, Harmata (74. Glončák), F. Lehocký (C), Gargulák (78. Rumanovský), Tavačiak, Vanacký (64. Mutniansky), Kabina (64. Štefan), Belička.
Tréner: A. Hroš.


Pätnástka opäť vyhrala

Starší žiaci U15 si proti FK Pohronie pripísali tretie víťazstvo v rade, po ktorom sa nachádzajú na 4. mieste. Nasledujúci zápas odohrajú v sobotu 21. októbra od 10.00 h na pôde MŠK FOMAT Martin.

Peter Štefaňák, asistent trénera RSC HA U15: „Našim cieľom bolo nadviazať na dobré výkony z predchádzajúcich zápaso a myslím si, že sa nám to podarilo. Celý zápas sme boli dominantní, pozorní v obrane a neustále nebezpeční na súperovej polovici ihriska. Mrzí len nepresná finalizácia útokov v druhom polčase. Verím, že týmto výkonom sme potešili aj hlavného trénera, ktorý si plnil povinnosti pri slovenskej reprezentácii.“

I. LSŽ U15 – sk. stred – 8. kolo – sobota 14.10.2023, 10.00 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy – FK Pohronie 3:0 (3:0)

Góly: 15. a 30. Ch. Hamšík, 40. Filipovič. ŽK: 76. M. Medveď – 70. Lukáč.

Zostava RSC HA U15: Turic (41. Cipciar) – M. Medveď, Malček, K. Kapustík, Gereg (65. Šoltés) – Filipovič, Husár (41. Zelina), Ch. Hamšík (C) – Beľa (41. Holek), Ďurovec (41. Pankov), Masný.


Štrnástka si s Pohroním taktiež poradila

Starší žiaci U14 porazili rovesníkov z FK Pohronie rovnakým výsledkom ako naša pätnástka. V tabuľke sú taktiež štvrtí. Naša štrnástka môže natiahnuť 4-zápasovú sériu bez prehry v sobotu 21. októbra od 12.00 h na ihrisku MŠK FOMAT Martin.

Adrián Boháčik, tréner RSC HA U14: „Zápas s tabuľkovým susedom sme zvládli veľmi dobre. Pomohli nám štandardné situácie, po ktorých sme pomerne rýchlo dokázali v zápase vyhrávať dvojgólovým rozdielom. Bolo vidieť, akou hrou sa chceme prezentovať. Takisto bolo vidieť pozitívne náznaky prenosu nacvičených vecí z tréningového procesu. Ešte stále však máme na čom pracovať. Vyskytli sa aj činnosti, ktoré musíme zlepšiť do ďalších zápasov. Určite sme ale spokojní s výsledkom a predvedenou hrou.“

I. LSŽ U14 – sk. stred – 8. kolo – sobota 14.10.2023, 12.00 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy – FK Pohronie 3:0 (2:0)

Góly: 2. Pavlovský, 9. Čief, 63. Bačko (pen.).

Zostava RSC HA U14: Š. Kapustík (55. Mihalíček) – M. Kapusta (42. Hrubý), Vaculčík (C), Pavlovský, Kučerák – Bačko, Bernolák, L. Hamšík – Pušpoky (55. Zlevský), Čief (62. Čierny), Jánošík (55. Brndiar).


Trinástka pridala tretiu výhru v rade

Naši mladší žiaci U13 deklasovali posledné Pohronie 14-gólovým rozdielom, a tak si pripísali tretiu výhru v rade. Najbližšie budú hrať v sobotu 21. októbra od 10.00 h doma v Podlaviciach proti súperovi z Martina.

Marcel Jelenčík, tréner RSC HA U13: „Po víťaznom zápase proti Dukle sme cestovali k súperovi do Žiaru nad Hronom s cieľom predĺžiť víťaznú šnúru. Od začiatku zápasu sme mali hru pevne v rukách. Dali sme veľmi rýchly gól, po ktorom nasledovali v rýchlom slede ďalšie. V tomto zápase sme mali vysokú efektivitu v koncovke, takmer každá šanca skončila v súperovej bráne. Preto sme už po polčase viedli o šesť gólov. V druhom polčase sme pokračovali v nastolenom trende a strelili sme ďalších osem gólov. Hráči počas celého zápasu veľmi dobre plnili naše taktické pokyny, čo viedlo k zaslúženému výsledku 0:14. Teší nás, že sme opäť neinkasovali žiadny gól a chlapci hrali s chuťou a nasadením.“

I. LMŽ U13 – sk. Stred – 8. kolo – sobota 14.10.2023, 10.00 h – Žiar nad Hronom

FK Pohronie – RSC Hamsik Academy 0:14 (0:6)

Góly: Zajac 4, Pavlík 3, Ličák 2, Kavčák 2, Mondzo, Soľák, Babnič.

Zostava RSC HA U13: Hiadlovský – Mondzo, Vitouš, Ličák, Soľák – Babjak – Borguľa, Vaník, Pavlík, Zajac – L. Illés.
Náhradníci: Diško, Hudoba, Kavčák, M. Kapusta, Babnič.


Dvanástka proti Pohroniu tiež úspešná

Aj mladší žiaci U12 si s rovesníkmi zo Žiaru nad Hronom poradili. Najbližšie sa stretnú s Martinom, a to v sobotu 21. októbra v Podlaviciach o 11.30 h.

I. LMŽ U12 – sk. Stred – 8. kolo – sobota 14.10.2023, 11.30 h – Žiar nad Hronom

FK Pohronie – RSC Hamsik Academy 7:17 (4:9)

Góly RSC HA U12: Kičin 3, Hrušecký 2, Matejko 2, Barcík, Segeč, Majer, Csaba, Š. Uhnák, Schiller, Takáč, Antič, Franc, Šuhajda.

Zostava RSC HA U12: Konáčik, Šimon, Barcík, Segeč, Majer, Šimko, Csaba, Š. Uhnák (C), Kičin, Schiller, Hrušecký, Takáč, Antič, Hampek, Matejko, Franc, Šuhajda.


Juniorky vysoko vyhrali v Žiari nad Hronom

Naše dievčatá WU19 aj vďaka 4-gólovej Ivete Kozlokovej zvíťazili presvedčivo v Žiari nad Hronom. Ďalší zápas ich čaká v nedeľu 22. októbra o 11.00 h v Radvani-Kráľovej proti AS Trenčín.

Julián Krull, tréner RSC HA WU19: „Do zápasu išli dievčatá so zámerom pokračovať v útočnom futbale, avšak chceli sme zlepšiť úspešnosť v zakončení. Aj keď polčasový výsledok 2:7 hovorí o zlepšení, nebojím sa povedať, že prvý polčas bol festivalom zahodených príležitostí, čomu prispela aj brankárka súperiek Legiňová. Určite musíme naďalej pracovať na väčšom pokoji v zakončení v pokutovom území, pretože si v zápasoch vytvárame množstvo gólových situácií, za čo musím juniorky pochváliť, ale nevieme ich úspešne dotiahnuť do konca.“

I. LD WU19 – sk. B – 6. kolo – nedeľa 15.10.2023, 11.00 h – Žiar nad Hronom

FK Pohronie – RSC Hamsik Academy 2:9 (2:7)

Góly: 16. a 27. Kaššová – 3., 15., 42. a 62. Kozloková, 4. Krajanová, 22. Ondíková, 44. a 85. Zavaterníková, 45. Bobčeková.

Zostava RSC HA WU19: Ďuriančiková – Nigriniová (53. Segečová), Martincová, Krajanová, Mesiarová, Kislingerová (C), Bobčeková, Koristeková, Zavaterníková, Ondíková, Kozloková.


Aj žiačky proti Pohroniu dominovali

Naše dievčatá WU15 si proti súperkám z FK Pohroie schuti zastrieľali, pričom až 8 gólov strelila kapitánka Linda Cmoríková. Na zápas proti AS Trenčín na Mestskom mládežníckom štadióne nastúpia naše žiačky v nedeľu 22. októbra o 13.00 h.

Julián Krull, asistent trénera RSC HA WU15: „Žiačky nastúpili proti oslabeným súperkám s cieľom pokračovať v hernom prejave z predošlých zápasov. V prvom polčase prevládali individuálne riešenia situácií, ale v druhom polčase sa hra zmenila a začali sme hrať kombinačný futbal s množstvom zakončení. Výsledok v tejto kategórií je úplne nepodstatný, preto sme spokojní viac-menej s druhým polčasom, kedy dievčatá plnili pokyny trénerov s cieľom pripraviť sa na ďalšie zápasy po taktickej stránke.“

I. LŽ WU15 – sk. B – 6. kolo – nedeľa 15.10.2023, 13.00 h – Žiar nad Hronom

FK Pohronie – RSC Hamsik Academy 0:18 (0:11)

Góly: Cmoríková 8, Fekiačová 3, Ferenčíková 2, Raffajová, Leitlová, Pisarovičová, Vrábľová, Spišiaková.

Zostava RSC HA WU15: Ivanová – Mojžišová, Knižka, Raffajová, Masariková, Fekiačová, Leitlová, Ferenčíková, Pisarovičová, Helexová, Hrušecká, Vrábľová, Zacharová, Spišiaková, Cmoríková (C), Polónyová.
Tréner: L. Karabin.


B-tím dorastu vyhral v Kremnici aj v Krupine

Rezerva nášho dorastu zvládla piatkovú dohrávku v Kremnici a následne si v nedeľu poradila aj s domácou Krupinou. Po šiestich výhrach v rade tak okupuje prvú priečku tabuľky IV. ligy Stred. Nasledujúci zápas odohrá už v stredu 18. októbra od 16.00 h proti Brusnu.

IV. LD – sk. Stred – dohrávka 5. kola – piatok 13.10.2023, 14.30 h – Kremnica

ŠKF Kremnica – RSC Hamsik Academy 1:3 (0:2)

Góly: 66. Dunček – 2. a 5. Kročka, 61. M. Uhnák.

Zostva RSC HA U19 B: Földi (C) – Čiliak, Bagin, Škovirha, Dian, Brašeň, Dorotík, Joščák, Kročka (61. Zelina), Mettler (46. Uhnák), Glončák (46. Krnáč).
Tréner: I. Bambušek.

IV. LD – sk. Stred – 8. kolo – nedeľa 15.10.2023, 14.30 h – Krupina

MFK Strojár Krupina – RSC Hamsik Academy B 2:4 (1:1)

Góly: 30. Šimko, 50. Gálus (pen.) – 26. Dorotík, 69. Krnáč, 78. a 89. Mettler.

Zostava RSC HA U19 B: Vilhan – Hajíček, Bagin, Dian, Krnáč, Brašeň, Kročka, Joščák, Dorotík, Mettler, Kollár.
Tréner: I. Bambušek.


B-tím starších žiakov zdolal prvú Detvu

Rezerva starších žiakov porazila prvú Detvu, na ktorú teraz stráca 3 body. Bez prehry je už šesť zápasov po sebe. Ten najbližší odohrá v sobotu 21. októbra od 10.00 h v Kováčovej.

II. LSŽ U15 – sk. C – 10. kolo – nedeľa 15.10.2023, 10.00 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy B – MFK Detva 2:0 (1:0)

Góly: 29. Barla, 63. F. Lukáč.

Zostava RSC HA U15 B: Šedík (64. Hanuska) – Barla (50. Moncoľ), Veselovský, Latinák (C), Štellmach (64. Vohar), Húska, Šoltés (50. Bodnárik), Šramka, Zlevský (58. Helexa), Gereg, F. Lukáč (64. Snopko).
Tréner: T. Ugróczy.


B-tím mladších žiakov na Detvu nestačil

Rezerva našich mladších žiakov na prvú Detvu nestačila. V nasledujúcom kole sa predstaví v sobotu 21. októbra od 11.45 h v Kováčovej.

II. LMŽ U13 – sk. C – 10. kolo – nedeľa 15.10.2023, 11.45 h – Rudlová UT

RSC Hamsik Academy B – MFK Detva 0:6 (0:2)

Zostava RSC HA U13: Matula, Biely, T. Lukáč, L. Medveď, Starosta, Komora, Bajnok, Reiter, Môcik (C), M. Valent, Flosník, J. Lehocký, M. Medveď, Ličák, Š. Uhnák.
Tréner: T. Komora.


Sumár mládeže z predchádzajúceho víkendu nájdete tu.

Ďalšie novinky