Muži natiahli sériu bez prehry, doma zdolali Dubnicu nad Váhom

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži natiahli sériu bez prehry, doma zdolali Dubnicu nad Váhom

Naše A-mužstvo nastúpilo v posledný septembrový deň o 15.30 h na stretnutie 9. kola III. ligy Západ proti Dubnici nad Váhom.

Do zápasu sme vstupovali po štyroch treťoligových zápasoch bez prehry, pričom posledné tri skončili remízou. Dubnica nad Váhom vyhrala v doterajšom priebehu sezóny dva zápasy, ale tri body jej boli odpočítané. Naši muži zaťažili konto súpera po prvýkrát v 21. minúte, keď Matej Rosenberger prihral v pokutovom území vľavo voľnému Richardovi Griglakovi, ktorý vystrelil pravačkou nádherne do vzdialenejšej šibenice brány hostí – 1:0. Hráči RSC Hamsik Academy vo zvyšnom priebehu prvého dejstva ďalšie nádejné situácie do gólovej koncovky nedotiahli, a tak sme po polčase viedli najtesnejším rozdielom.

Aj po zmene strán mal navrch náš tím, ktorý mohol zdvojnásobiť svoje vedenie v 70. minúte. Matej Rosenberger sa presadil na ľavom krídle, prihral vpravo do šestnástky voľnému Marekovi Výbošťokovi, ktorého ale zozadu rukami zasiahol hosťujúci Erik Jambrich a hlavný arbiter Daniel Kukan ukázal na biely bod. Rosenberger skúsil z penalty „panenku“, no brankár Dubnice nad Váhom Rastislav Hodál stihol zareagovať a vyraziť loptu ľavou rukou, zatiaľ čo sa hádzal vpravo. Pohotový kapitán nášho tímu Patrik Abrahám však výborne reagoval, dobehol odrazenú loptu ako prvý a z uhla zľava zvýšil na 2:0. Abrahám vsietil už svoj siedmy gól v treťoligovej sezóne, čím sa zaradil na čelo tabuľky kanonierov. V záverečných 20-tich minútach už naši muži kontrolovali svoje vedenie a napokon si udržali čisté konto. Sériu bez prehry sme tak natiahli na päť zápasov. Ten najbližší odohrajú naši muži v sobotu 7. októbra od 15.00 h na pôde FC Slovan Galanta.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „V dnešnom zápase sme veľmi chceli vyhrať, a bolo to aj na ihrisku vidieť. Chýbala nám v určitých úsekoch ľahkosť a pokoj na kopačkách v poslednej tretine ihriska. Veľmi dobre sme kombinovali v stredovej zóne, no chýbala nám kvalitná finálna alebo predfinálna prihrávka. V zápase ale bolo veľa dobrých vecí, za ktoré musím mužstvo pochváliť. Išli sme za víťazstvom od prvej do poslednej sekundy a každý hráč odovzdal na ihrisku maximum, čo si veľmi cením. V sobotu máme zápas s výborným súperom v Galante, na ktorý sa všetci veľmi tešíme.“

Patrik Abrahám, kapitán a útočník RSC Hamsik Academy, strelec druhého gólu: „Dnešný zápas sme si užili. V prvom polčase sme súpera nepúšťali do ničoho, mali sme tam veľa dobrých situácií, dali sme krásny gól, boli sme stále na lopte a kombinovali sme hlavne po stranách. Dôležité bolo, že vôbec nebolo badať, že máme v nohách stredajší pohárový zápas. V druhom polčase sme chceli pridať čím skôr druhý gól, čo sa nám aj podarilo v 70. minúte. Mali sme tam ďalšie dobré príležitosti, ktoré sme nedotiahli do koncovky. Ale výsledok sme si postrážili a zaslúžene vyhrali. Som na chalanov hrdý za to, ako pristúpili k zápasu a ako ho odmakali. Dali sme dva góly a vzadu sme to zvládli na nulu, čo sme tiež potrebovali.“

Richard Griglak, ľavý obranca RSC Hamsik Academy, strelec prvého gólu: „Po dlhšej prestávke nás konečne čakal ligový zápas, na ktorý sme sa všetci tešili. Vedeli sme, že nás nečaká nič jednoduché, keď Dubnica má veľmi mladé a behavé mužstvo. Snažili sa z obrany vychádzať konštruktívne. Myslím si, že my sme hrali dobre. Mali sme viac z hry, boli sme hlavne agresívnejší, taktiež sme mali viac príležitostí. V niektorých situáciách nám ale chýbala presnejšia finálna prihrávka. V druhom polčase sme pridali druhý gól a udržali čisté konto, takže si myslím, že môžeme byť spokojní, pokračovať ďalej a pripraviť sa na Galantu.“

III. liga Západ – 9. kolo – sobota 30.09.2023, 15.30 h – Rakytovce

RSC Hamsik Academy Banská Bystrica – FK Dubnica nad Váhom 2:0 (1:0)

Góly: 21. Griglak, 71. Abrahám. ŽK: 78. Jančo, 81. I. Šimko (RT), 83. Jenat – 38. Cyprian, 50. T. Šimko, 81. M. Jambrich (RT), 83. Donkor. Rozhodovali: Kukan – Štepanovský, Slatárovič. Diváci: 110.

Zostava RSC Hamsik Academy: Slančík – A. Jackuliak, Jenat, Holub (46. Výbošťok), Griglak – Netolický, Nketan (64. Fofe) – Somov (64. Novak), Jančo, Rosenberger (82. Ceniga) – Abrahám (C) (90. Kukučka). Tréner: D. Tomaškovič.

Zostava FK Dubnica nad Váhom: Hodál – Bednár (87. Pištek), Ragan, Šebeň, Cyprian (C), Jambrich, Polčák, Aliyu, T. Šimko (63. Púček), Donkor, Haruna. Tréner: P. Gergely.

Ďalšie novinky