Muži opäť vyhrali vonku, najtesnejším rozdielom zdolali Bánovú

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži opäť vyhrali vonku, najtesnejším rozdielom zdolali Bánovú

Naše A-mužstvo odohralo v sobotu 26. augusta od 16.30 h stretnutie 4. kola III. ligy Západ na ihrisku TJ Jednota Bánová.

Domáci pohrozili po prvýkrát v 7. minúte, keď sa na ľavej strane šestnástky uvoľnil Peter Jasenovský, ale z uhla trafil len bočnú sieť pri bližšej tyči. Naši hráči boli po prvýkrát bližšie ku gólu v 13. minúte po prízemnom centri Mareka Netolického z pravého krídla, keď lopta preletela päťkou až na zadnú tyč, kde Richard Griglak z uhla trafil brankára domácich Petra Kosu.

V priebehu prvého dejstva predviedli dva zaujímavé výpady po ľavej strane Griglak a Rosenberger, ale v oboch prípadoch zblokoval finálnu prihrávku sklzom Juraj Mráz. V 18. minúte sme mali k dispozícii priamy kop približne z 25-tich metrov a Jančo vystrelil k pravej tyči brány domácich, kde však zasiahol gólman Kosa. Bánová zamestnávala našu obranu v prvom polčase najmä po štandardných situáciách a rohových kopoch, ale domáci zakončovali nepresne, alebo situácie vyriešila naša defenzíva. Práve po jednom z rohov hlavičkoval v 26. minúte z nebezpečnej pozície Matej Zavadzan, ale náš brankár Adrián Slančík loptu kontroloval.

Takmer po polhodine hry predviedli naši hráči peknú akciu, keď Jančo priťukol pred pokutovým územím pätičkou Patrikovi Abrahámovi, ten vysunul na ľavú stranu Rosenbergera, ktorého fauloval Patrik Bielik a hlavný arbiter Peter Gabštur ukázal na biely bod. Penaltu premenil strelou k pravej tyč brány Bánovej sám faulovaný Matej Rosenberger – 0:1. O pár minút neskôr vysunul Rosenberger na ľavú stranu šestnástky Saveliyho Somova, ktorý z uhla vystrelil nádejne, ale Kosa loptu vyrazil. Domáci cítili krivdu za penaltu i červenú kartu, a možno aj vďaka tejto emócii aj o desiatich svoju aktivitu v ofenzíve zvýšili. V nadstavenom čase prvého polčasu nás podržal Slančík, ktorý zneškodnil strelu Ľuboša Horeckého z voleja z pravej strany pokutového územia.

Po zmene strán sa naši hráči snažili v početnej prevahe kontrolovať tesný náskok. V 48. minúte mohol zvýšiť vedenie Rosenberger, ale zvnútra šestnástky neprestrelil defenzívu domácich. V nasledujúcich minútach naše mužstvo viackrát zatlačilo súpera, ale chýbalo tomu viac vyložených šancí. Jednu mal síce pred bránou Somov, ale v zakončení neuspel. Bánová mala naopak obrovskú príležitosť v 72. minúte, keď po prieniku Patrika Sekerku ľavou stranou veľkého vápna išla lopta do skrumáže pred bránu, ale naša obrana na čele s gólmanom Slančíkom situáciu ustála.

V 83. minúte zas pri šanci domácich výborne zasiahol Milovan Kapor, ktorý sa pred bránou hodil pod nohy zakončujúcemu hráčovi a čisto mu odobral loptu. Nervózny zápas, ktorý priniesol až 11 žltých kariet, pričom jedna znamenala aj červenú, naši muži napokon dotiahli do úspešného konca. Naše A-mužstvo pokračuje v nahustenom programe a už v utorok 29. augusta o 16.30 h nastúpi v Podkoniciach na dohrávku 1. kola III. ligy Západ.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „Nastúpili sme proti výborne pripravenému súperovi. Mali sme tentokrát veľmi dobrý vstup do zápasu, kde sme si hlavne z krídelných priestorov vypracovali veľa nebezpečných situácií. Potom prišiel gól a vylúčenie na domácej strane, ale vtedy sme nemali dobrú pasáž. Cez prestávku sme sa snažili hráčov hlavne upokojiť. Chceli sme v druhom polčase pridať druhý gól, čo sa nám ale nepodarilo a domáci hrozili do konca zápasu. Sme veľmi šťastní, že sme získali tri body. Za tri dni nás ale čaká ďalší zápas vonku, takže sa musíme čo najlepšie pripraviť na zápas, v ktorom určite spravíme zmeny v zostave vzhľadom na nahustený program.“

Matej Rosenberger, autor jediného gólu v zápase: „Prvých dvadsať-tridsať minút sme boli lepší, aj sme si vytvorili nejaké šance. Futbalovo sme boli určite lepší, oni hrozili rohmi a štandardkami, ktorých sme podľa mňa robili dosť veľa. Po góle a červenej karte sme sa nechali zatlačiť. Červená karta nám viac uškodila ako prospela, domáci mali aj nejaké šance. Druhý polčas bol podobný. Stačil by nám druhý gól, a nebola by to taká dráma. Oni tam mali ešte jednu veľkú šancu, ale aj my, keď „Sava“ mohol dať gól a bol by pokoj. Myslím si ale, že sme to dobre zvládli. Odviezli sme si tri body z ihriska súpera domov, a to je hlavné. Moje pocity pred penaltou boli jednoznačné. Mám to natrénované, takže som si veril a vedel som, že dám gól.“

Marek Netolický, pravý obranca RSC Hamsik Academy: „Z minulého kola sme si zobrali veľa vecí, ktoré neboli dobré. Chceli sme si zobrať späť tri body, ktoré sme stratili s Martinom. Od úvodu sme hrali to, čo sme chceli, no potom sa hra začala kúskovať, keď prišli karty. Atmosféra v zápase sa vybičovala a hra sa často prerušovala. Nevedeli sme sa teda dostať do tempa a cez polčas sme si v kabíne všetko povedali. V druhom polčase sme zlyhávali vo finálnej fáze. Veľakrát sa dostávame do dobrých pozícií, ale nevieme to premeniť. Súper samozrejme v druhom polčase hrozil, ale ustáli sme to všetci spoločne. Každý zabojoval za toho druhého. Jediné, čo si musíme zobrať do ďalších zápasov je to, aby sme boli lepší v koncovke. Myslím si ale, že sme podali dobrý výkon a dôležité tri body sú doma.“

III. liga Západ – 4. kolo – sobota 26.08.2023, 16.30 h – Bánová

TJ Jednota Bánová – RSC Hamsik Academy 0:1 (0:1)

Gól: 31. Rosenberger (pen.). ŽK: 21. Mráz, 36. Zavadzan, 69. Horecký, 83. Sekerka – 16. Netolický, 33. Kliment, 34. A. Jackuliak, 45. Griglak, 90. Slančík, 90. Faleye. ČK: 35. Mráz (po druhej ŽK). Rozhodovali: Gabštur – Mihalík, Gregorec. Diváci: 150.

Zostava TJ Jednota Bánová: Kosa – Zavadzan, Mráz, Káčer, A. Chupáň (82. Dusa), Nemček, R. Chupáň (59. Sekerka), Horecký (C), Jasenovský, Rutkiewicz (66. Špánik), Bielik. Tréner: M. Šajnoha.

Zostava RSC Hamsik Academy: Slančík – Netolický, Jenat, Holub (46. Kapor), Griglak (79. Ceniga) – A. Jackuliak, Kliment (50. Výbošťok), Jančo, Rosenberger (79. Faleye) – Somov, Abrahám (C) (58. Šteiniger). Tréner: D. Tomaškovič.

Ostatné výsledky – III. liga Západ – 4. kolo

FK Dubnica nad Váhom – FK Beluša 0:2

FC Žolík Malacky – MŠK FOMAT Martin 5:0

FK Rača Bratislava – AFC Nové Mesto nad Váhom 5:1

OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom – OK Častkovce 3:0

MFK Zvolen – TJ Družstevník Veľké Ludince 3:2

FC Slovan Galanta – ŠKF Sereď 0:0

FK Slovan Duslo Šaľa – FK Podkonice 4:1

Tabuľka III. ligy Západ po 4. kole

Klub
Z
V
R
P
Skóre
B
1
FK Slovan Duslo Šaľa
4 3 1 0 10:4 10
2
OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom
4 3 1 0 7:2 10
3
MFK Zvolen
3 3 0 0 7:4 9
4
FK Rača Bratislava
3 2 1 0 7:2 7
5
FC Slovan Galanta
4 2 1 1 5:2 7
6
MŠK FOMAT Martin
4 2 0 2 8:9 6
7
RSC HAMSIK ACADEMY Banská Bystrica o.z.
3 2 0 1 4:2 6
8
FC – Žolík Malacky
4 2 0 2 9:5 6
9
ŠKF Sereď
3 1 2 0 4:2 5
10
Telovýchovná jednota JEDNOTA Bánová
3 1 1 1 3:3 4
11
FK Beluša
3 1 0 2 4:4 3
12
AFC Nové Mesto nad Váhom
4 1 0 3 3:8 3
13
OK Častkovce
4 0 2 2 3:7 2
14
FK Podkonice
3 0 1 2 4:12 1
15
TJ Družstevník Veľké Ludince
3 0 0 3 4:7 0
16
FK Dubnica nad Váhom
4 0 0 4 2:11 -3

Foto: Amália Boháčová (RSC Hamsik Academy)

Ďalšie novinky