Muži vstúpili do treťoligovej sezóny výhrou v Malackách

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži vstúpili do treťoligovej sezóny výhrou v Malackách

Naši muži odohrali v sobotu 12. augusta prvý zápas v novej sezóne III. ligy Západ. Zvíťazili a neinkasovali, hoci prevažnú časť druhého polčasu hrali o desiatich. V Malackách podržal náš tím skvelý brankár Adrián Slančík.

Na ihrisku nováčika súťaže sme išli do vedenia už v 2. minúte, keď Denis Jančo našiel zo štandardky z pravej strany Patrika Abraháma, ktorý presnou hlavičkou rozvlnil sieť – 0:1. V 3. minúte zas Jančo našiel zo stredu poľa na hrote útoku Mateja Rosenbergera, ktorý prehodil vybehnutého brankára domácich, ale loptu poslal tesne vedľa brány. Nasledovali chvíle bez vyložených šancí, až v 26. minúte mal zaujímavú príležitosť Marek Netolický, ktorý sa osamotený na pravej strane šestnástky dostal k odrazenej lopte po rohovom kope, ale halfvolejom minul bránu Malaciek.

Krátko na to boli diváci v Malackách svedkami poriadne kuriózneho momentu. Stopér domácich Samuel Milota nakopol z polovice ihriska späť na brankára Marka Zváča, ktorý loptu netrafil, a tak skončila v sieti – 0:2. Dvojgólové vedenie si už naši hráči do polčasovej prestávky postrážili.

Zápas dostal ďalší náboj v 54. minúte. Po dlhom nákope a nedorozumení našich obrancov zastavil Netolický unikajúceho Patrika Karmana, ktorý by išiel sám na našu bránu. Hlavný arbiter Patrik Papuča tak vytiahol pred oči nášho pravého obrancu červenú kartu. Následne mali domáci k dispozícii priamy kop z tesnej blízkosti pokutového územia a striedajúci Stanislav Škuta vyslal nebezpečnú strelu, ktorú náš brankár Adrián Slančík vyrazil. K dorážke sa dostal nekrytý Juraj Miklušičák, ale jeho strelu skvele zblokoval náš stopér Alex Holub.

Gólman Slančík sa opäť zaskvel v 65. minúte, keď vyškrabal loptu spod brvna po tom, čo ju tam z priameho kopu z ľavej strany smeroval výborne Škuta. Hráči Malaciek sa v početnej prevahe pokúšali o zdramatizovanie duelu a v 76. minúte po centri Milotu sprava hlavičkoval pred bránou striedajúci Marek Macho, ale v strede brány stál pripravený Slančík. O pár desiatok sekúnd neskôr si náš gólman poradil aj so strelou Miloša Angeloviča spoza šestnástky, ktorá smerovala k pravej tyči našej svätyne. Aj vďaka výbornému výkonu Adriána Slančíka tak naši muži udržali čisté konto a pripísali si prvé tri body.

Najbližší zápas odohrá naše A-mužstvo na domácom trávniku v Rakytovciach, kde v sobotu 19. augusta o 16.30 h privíta v stretnutí 3. kola III. ligy Západ MŠK FOMAT Martin.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „Výborný vstup do zápasu, v 10. minúte sme mohli vyhrávať o dva góly, ale druhý gól sme dali až neskôr. Prvý polčas bol celkovo z našej strany výborný. Celý týždeň sme sa takticky pripravovali na súpera a veľa vecí nám v zápase vychádzalo. Takže s prvým polčasom spokojnosť, aj keď možno sme mohli dať o jeden gól viac. V druhom polčase sme do červenej karty pokračovali vo výkone z prvého polčasu. Potom ovplyvnila zápas červená karta a museli sme sa stiahnuť do bloku. Klobúk dolu pred každým jedným hráčom. Zabojovali jeden za druhého, uskákali všetky nebezpečné situácie. Bolo to o bojovnosti, a tá tam bola, takže sme zaslúžene vyhrali. Vždy je čo zlepšovať, ale takéto nasadenie a bojovnosť musíme ukázať aj v ďalších zápasoch. Keď pridáme v ofenzíve viac kreativity, bude to fajn.“

Patrik Abrahám, kapitán RSC Hamsik Academy a autor prvého gólu: „My sme sa hlavne tešili konečne na prvý zápas, keďže prvé kolo bolo odložené. Chceli sme do sezóny vstúpiť víťazne, čo sa nám aj podarilo. Chalani to oddreli, dnes na ihrisku nebol slabý článok, všetci sme hrali dobre. To, čo sme si povedali v kabíne a na čo nás tréner pripravil, sme aj plnili, a tak to aj dopadlo. V príprave som mal nejaké zdravotné problémy a kondične som nebol až tak pripravený. S trénerom sme sa dohodli, že v nejakej 70. minúte pôjdem dolu, ale keďže došlo k vylúčeniu, tréner ma posunul na ľavú obranu. Niekedy som tam hrával, takže som si to v pohode uskákal. Súper v podstate celý zápas len nakopával. Vedeli sme čo bude robiť, že gól môže streliť len po našej chybe vzadu, takže sme hrali jednoduchšie.“

Adrián Slančík, brankár RSC Hamsik Academy: „Začali sme fajn, dali sme rýchly gól a prvý polčas bol z našej strany dobrý. Nechcem veľmi hodnotiť, čo sa stalo v druhom polčase. Podľa mňa to bol súboj telo na telo, ale tak myslím si, že nás to iba nakoplo. Zomkli sme sa ako mužstvo, chlapci sa hádzali do striel a pomáhali sme si všetci navzájom. Takéto vydreté víťazstvo chutí ešte lepšie ako také normálne. Myslím si, že sa tu vytvorila skvelá partia, máme výborné podmienky, takže budeme chcieť bodovať v každom zápase. Dúfam, že sa nám to podarí aj v tom najbližšom.“

III. liga Západ – 2. kolo – sobota 12.08.2023, 17.00 h – Malacky

FC Žolík Malacky – RSC Hamsik Academy 0:2 (0:2)

Góly: 2. Abrahám, 26. Milota (vla.). ŽK: 34. Milota, 85. Černák – 38. Výbošťok, 77. Somov. ČK: 54. Netolický. Rozhodovali: Papuča – Maslen, Krivošík. Diváci: 300.

Zostava FC Žolík Malacky: Zváč – Čech, Ambra (46. Škuta), Miklušičák (C) (63. Černák), Angelovič (85. Bíly), Karman (69. Macho), Hermann, Fila, Hečko, Foltýn (46. Carvalho), Milota. Tréner: M. Tóth.

Zostava RSC Hamsik Academy: Slančík – Netolický, Kapor, Holub, Griglak – Kliment (80. Ždánsky), Výbošťok (60. Jenat) – A. Jackuliak, Jančo (71. Šteiniger), Rosenberger (60. Somov) – Abrahám (C). Tréner. D. Tomaškovič.

Tabuľka III. ligy Západ po 2. kole

Klub
Z
V
R
P
Skóre
B
1
FK Slovan Duslo Šaľa
2 1 1 0 4:3 4
2
OFK Baník Lehota pod Vtáčnikom
2 1 1 0 2:1 4
3
AFC Nové Mesto nad Váhom
2 1 0 1 2:1 3
4
MŠK FOMAT Martin
2 1 0 1 6:3 3
5
RSC HAMSIK ACADEMY Banská Bystrica o.z.
1 1 0 0 2:0 3
6
FC – Žolík Malacky
2 1 0 1 4:2 3
7
MFK Zvolen
1 1 0 0 2:1 3
8
Telovýchovná jednota JEDNOTA Bánová
1 1 0 0 1:0 3
9
FC Slovan Galanta
2 1 0 1 2:2 3
10
OK Častkovce
2 0 2 0 2:2 2
11
ŠKF Sereď
1 0 1 0 1:1 1
12
FK Rača Bratislava
1 0 1 0 1:1 1
13
TJ Družstevník Veľké Ludince
1 0 0 1 2:3 0
14
FK Beluša
1 0 0 1 1:2 0
15
FK Dubnica nad Váhom
2 0 0 2 1:6 0
16
FK Podkonice
1 0 0 1 1:6 0

Ďalšie novinky