Zoznam letných posíl nášho A-mužstva dopĺňa dvojica mladých Marekov

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Zoznam letných posíl nášho A-mužstva dopĺňa dvojica mladých Marekov

Pred štartom treťoligovej sezóny vám predstavujeme ešte dvoch hráčov, ktorí v lete posilnili naše A-mužstvo.

Marek Netolický je 20-ročný krajný obranca, ktorý prišiel do nášho klubu na hosťovanie z druholigového FK Pohronie. Marek nastúpil v minulej sezóne v drese klubu zo Žiaru nad Hronom do 16-tich stretnutí a v ročníku 2021/2022 zasiahol za Pohronie do dvoch duelov v najvyššej slovenskej súťaži.

O svojom príchode do RSC Hamsik Academy povedal: „Prvý kontakt s klubom prebehol po vzájomnom prípravnom zápase v tohtoročnej letnej príprave. Dohodli sme sa na podmienkach a následne som sa zapojil do tréningového procesu s tímom. Hneď na začiatku mi boli predstavené ambície klubu, podmienky a vízia. Veľa hráčov z kabíny poznám, takže som vedel, že chalani majú vytvorené výborné podmienky na to, aby sa mohli zlepšovať a posúvať ďalej. Tréneri majú jasno v tom, akou hrou by sme sa chceli prezentovať. Na každom jednom hráčskom poste je vysoká konkurencia, čo je len dobre. Veríme, že sme s chalanmi urobili dobrú partiu a pôjdeme za našim cieľom. Sme stopercentne pripravení na ligu a verím, že zvládneme vyhrávať ťažké zápasy a našou hrou prilákame na štadión našich fanúšikov.“

Marek Výbošťok je 21-ročný stredopoliar, ktorý v minulosti prešiel aj akadémiou Žiliny a v sezóne 2021/2022 nastúpil v drese Pohronia do troch fortunaligových duelov, v ktorých zaznamenal aj jednu asistenciu. V minulom ročníku hral za druholigovú Raču, kde si v 26-tich stretnutiach pripísal 4 asistencie.

„S mojím manažérom sme vyhodnotili, že prísť sem bude správna voľba. Zapojil som sa do druhého týždňa prípravy, kde ma zaujali tréningové podmienky a kolektív. Klub poznám od mlada a sledujem, ako sa každým rokom posúva vpred, či už ide o futbalovú stránku, alebo zázemie. Mám rád ofenzívny futbal a snažím sa byť aktívny aj bez lopty, rád tvorím hru a chcem vyhrávať za každú cenu. To je dôvod, prečo som sa rozhodol pokračovať vo svojej kariére práve tu. Klub má najvyššie ambície a ja mu chcem pomôcť,“ vyjadril sa po príchode do RSC Hamsik Academy Marek Výbošťok.

Tréner Denis Tomaškovič na margo dvoch najnovšie predstavených posíl povedal: „Marek Netolický je moderný krajný obranca s veľmi dobrým fyzickým fondom. Za zápas absolvuje veľké množstvo nábehov za obranu súpera, čo je v dnešnom futbale veľmi platné. Marek Výbošťok v zápase nešetrí krokom, má veľmi dobrú ponukovú činnosť. Je to veľmi kreatívny futbalista s dobrou finálnou prihrávkou a vie alternovať aj na pozícii defenzívneho stredového hráča.“

Články o ďalší posilách, ktoré sme predstavili v uplynulých dňoch, nájdete tu:

Adrián Slančík a Matej Rosenberger

Alex Holub, Savelii Somov a Kevin Komár

Samuel Jenat, Adam Ceniga a Jakub Kliment

Ďalšie novinky