Muži v treťom letnom prípraváku podľahli vonku druholigovému Púchovu

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži v treťom letnom prípraváku podľahli vonku druholigovému Púchovu

Naši muži odohrali v sobotu 22. júla od 17.00 h tretí letný prípravný zápas, keď sa predstavili na pôde druholigového MŠK Púchov.

Po úvodných streleckých pokusoch pohrozili domáci po prvýkrát výraznejšie v 13. minúte, keď sa z krídla dostali do pokutového územia a na konci kombinácie sa ich útočník ocitol v tesnej blízkosti nášho brankára Adriána Slančíka, ale Richard Griglák dobrým defenzívnym zákrokom šancu zmaril. O minútu neskôr hlavičkoval hráč Púchova po dobrom centri z ľavej strany nad našu bránu.

Niekoľko nepresných pokusov či pološancí po štandardkách mali v priebehu prvého dejstva aj naši hráči. Za zmienku stojí situácia z 29. minúty, keď Patrik Abrahám vysunul do šance Sauelyiho Somova, ktorý ale z hranice šestnástky minul ľavú tyč brány Púchova. V 39. minúte zas zakončoval z hranice pokutového územia Abrahám, no s jeho prízemnou strelou z prvej smerujúcou k pravej tyči si brankár domácich poradil.

Skóre sa menilo až po prestávke. Púchovčania v 47. minúte získali loptu pred pokutovým územím nášho mužstva a situáciu vyriešili presnou prihrávkou aj zakončením – 1:0. Krátko na to, už v 49. minúte, pridali domáci druhý gól, tentokrát po rohovom kope z pravej strany.

Znížiť mohol v 74. minúte striedajúci Ivan Šteiniger, keď sa po výbornom nákope dostal za obranu súpera, naviedol loptu zľava hlboko do šestnástky, ale trafil len bočnú sieť pri bližšej tyči. Domáci dali výsledku konečnú podobu 3:0 v 85. minúte, keď im vyšiel rýchly protiútok cez ľavú stranu.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „Zápas mal veľmi podobný scenár, ako prvý prípravný zápas s Pohroním. Vypracovali sme si tri-štyri čisté gólové šance, no naša efektivita je mizerná. Rovnako nás zrážajú na zem hrubé individuálne chyby, za ktoré nás kvalitní súperi, proti ktorým hráme, vždy potrestajú. V zápase boli veľmi kvalitné úseky hry, s ktorými som spokojný, no veľakrát hráme veľmi naivne, čo je spojené s vekom a neskúsenosťou. Ak však chceme byť úspešní, musíme toto odstrániť. Rovnako hráči, ktorí naskakujú do zápasu z lavičky, sa musia viacej pobiť o to, aby dostávali viac príležitostí. Čas, ktorý nám zostáva do začiatku sezóny, musíme využiť na odstránenie vecí, ktoré nám nefungujú.“

Prípravný zápas – sobota 22.07.2023, 17.00 h – Púchov

MŠK Púchov – RSC Hamsik Academy 3:0 (0:0)

Základná zostava RSC Hamsik Academy: Slančík (60. Dovec) – Netolický, Griglák (80. Boľf), Holub, Novak (46. Ždánsky) – A. Jackuliak (80. Renko), Jančo (60. Výbošťok), Komár (80. Palko), Rosenberger (72. Bobrovský), Abrahám (65. Ceniga) – Somov (67. Šteiniger).

Program prípravných zápasov mužov RSC Hamsik Academy – leto 2023

FK Pohronie – RSC Hamsik Academy 6:1

1. FC Slovácko B – RSC Hamsik Academy 0:0

MŠK Púchov – RSC Hamsik Academy 3:0

sobota 29.07.2023: FK Železiarne Podbrezová U19 – RSC Hamsik Academy

Ďalšie novinky