Muži v druhom prípraváku s béčkom Slovácka bez gólov

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži v druhom prípraváku s béčkom Slovácka bez gólov

Naši muži v sobotu 15. júla od 16.00 h odohrali svoj druhý zápas letnej prípravy pred sezónou 2023/2024, keď si v Kunoviciach zmerali sily s B-tímom 1. FC Slovácko. Ani jednému mužstvu sa skórovať nepodarilo.

Bezgólový duel veľa vyložených šancí nepriniesol. Naši hráči si po desiatich minútach vypracovali tri rohové kopy po sebe, ale z tohto pobytu pred bránou domácich nič nevyťažili. Azda najväčšiu príležitosť stretnutia malo v 21. minúte naše mužstvo. Sauelyi Somov vysunul za obranu výbornou prihrávkou Mateja Rosenbergera, ktorý si nabehol do vnútra šestnástky a prízemnou strelou zľava tesne minul vzdialenejšiu tyč.

Ak bolo pred bránami rušno, tak väčšinou po rohových kopoch a iných štandardných situáciách. Prvé lopty však vo väčšine prípadov získavali defenzívy. V úvodnej 10-minútovke druhého dejstva musel náš brankár Lukáš Höger riešiť dve ojedinelé pološance B-tímu Slovácka. Najprv si poradil so strelou z uhla z ľavej strany pokutového územia a o pár minút neskôr zlikvidoval aj prízemný pokus z otočky z vnútra šestnástky.

Naši muži si v priebehu druhého polčasu vypracovali zopár streleckých pokusov, ktoré ale nesmerovali do priestoru brány. Najbližší prípravný zápas odohrá naše A-mužstvo v sobotu 22. júla proti druholigovému MŠK Púchov.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „Hrali sme proti kvalitnému súperovi, ktorý má vo svojom mužstve veľa mladých hráčov, rovnako ako my. Boli veľmi dobre fyzicky pripravení, čo sme aj očakávali, no z môjho pohľadu sme sa im v tomto smere dokázali vyrovnať. Som spokojný hlavne s organizáciou hry v defenzíve. Po zisku lopty si predstavujem, že budeme odvážnejší a kreatívnejší. Aj dnes sme si však vypracovali dve-tri šance, ktoré by sme mali premeniť, no na môj vkus je tých gólových príležitostí málo. Musím však konštatovať, že som tam určite videl zlepšenie oproti poslednému zápasu, a preto zápas hodnotím pozitívne. Stále je však veľa vecí, ktoré musíme zlepšovať, aby sme boli na súťaž pripravení.“

Prípravný zápas – sobota 15.07.2023, 16.00 h – Kunovice (Česko)

1. FC Slovácko B – RSC Hamsik Academy 0:0 (0:0)

Zostava RSC Hamsik Academy: Slančík (46. Höger) – Netolický, Boľf (46. Ždánsky), Holub, Novak – Komár (75. Túry) – A. Jackuliak (46. Ceniga, 78. Renko), Rosenberger (67. Palko), Jančo (46. Výbošťok), Abrahám (61. Šteiniger) – Somov (46. Lazarets, 73. Bobrovský).

Program prípravných zápasov mužov RSC Hamsik Academy – leto 2023

FK Pohronie – RSC Hamsik Academy 6:1

1. FC Slovácko B – RSC Hamsik Academy 0:0

sobota 22.07.2023: MŠK Púchov – RSC Hamsik Academy

sobota 29.07.2023: FK Železiarne Podbrezová U19 – RSC Hamsik Academy (miesto ešte nie je určené)

Ďalšie novinky