Muži v prvom prípraváku nestačili na druholigové Pohronie

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Muži v prvom prípraváku nestačili na druholigové Pohronie

Naše A-mužstvo v sobotu 8. júla o 11.00 h na hlavnom štadióne v Žiari nad Hronom nastúpilo na prvý zápas letnej prípravy pred sezónou 2023/2024 proti druholigovému FK Pohronie.

Domáci sa ujali vedenia už v 9. minúte, keď Barbora po spätnej prihrávke z pravého krídla upratal loptu k ľavej tyči našej brány. Išlo o jediný presný zásah prvého polčasu. Naši hráči v priebehu prvého dejstva pohrozili najprv po štandardke z pravej strany v podaní Denisa Janča, keď Patrik Abrahám hlavičkoval nad bránu. Nádejnú príležitosť mal aj striedajúci Ivan Šteiniger, ktorý po svojom úniku tiesnený na hrote útoku nasmeroval loptu len do rukavíc gólmana domácich.

Pohronie pridalo ďalšie dva góly v krátkom slede. V 56. minúte prehodil Pekár z hranice šestnástky nášho brankára Samuela Dovca utešenou strelou a o niekoľko desiatok sekúnd neskôr zvýšil na 3:0 s prispením teču, zvnútra pokutového územia Tatár. Náš tím znížil v 65. minúte na 3:1, keď Adam Jackuliak poslal z rohového kopu z pravej strany loptu do ohňa a v skrumáži sa najlepšie zorientoval Benjamín Túry.

Hneď vzápätí si však druholigista prinavrátil trojgólové vedenie, keď si Peter Mazan nabehol na prihrávku za našu obranu a tutovku premenil. V 80. minúte zvýšil na 5:1 po ďalšom výbornom centri domácich za našu obranu Laktionov a výsledku dal konečnú podobu v 87. minúte svojím druhým gólom Mazan, ktorý bol na konci kombinácie hráčov Pohronia v našej šestnástke.

Denis Tomaškovič, tréner RSC Hamsik Academy: „Ťažký zápas pre nás, keďže sme v príprave týždeň a máme za sebou dvojfázové tréningy. Do nejakej 60. minúty hrali hráči, s ktorými počítame do sezóny a potom naskočili hráči na skúške a z dorastu, takže tam už bola vidieť nezohratosť a hlavne neskúsenosť. Máme na čom stavať, ja som s prvým polčasom, alebo šesťdesiatimi minútami spokojný veľmi, mali sme tam aj šance. Mrzia ma hlavne zranenia. Stredný obranca Samuel Jenát sa zranil na rozcvičke, ďalší stredný obranca Rišo Griglák musel ísť do nemocnice kvôli úrazu hlavy po súboji so súperom. Hneď na začiatku zápasu sa zranil náš hrotový útočník Somov Sauelyi. Ale inak som so zápasom spokojný, keďže sme v príprave týždeň a Pohronie je v úplne inej fáze prípravy ako my. Boli tam dobré aj zlé veci. Formuje sa kompletne nové mužstvo, takže ešte nie sme zohratí. Za stavu 1:0 sme mali dve čisté šance, v sezóne musíme takéto šance premieňať. Výsledok nie je až tak podstatný, ale efektivita musí byť určite lepšia. V druhom polčase sme boli trochu naivní v obrane, kvôli čomu sme dostali dva – tri góly.“

Patrik Palko, hráč RSC Hamsik Academy: „Zápas bol veľmi náročný, keďže väčšina tímu je poskladaná z nových hráčov, ale aj napriek tomu si myslím, že náš výkon nebol až taký zlý, ako ukazuje výsledok. Naskočiť do zápasu po prvom týždni prípravy bolo veľmi náročné, keďže ešte nie sme zohratí a súper už má za sebou niekoľko zápasov. Máme čo zlepšovať a dúfam, že do budúceho zápasu zlepšíme výkon aj výsledok, a tým potešíme našich fanúšikov.“

Prípravný zápas – sobota 08.07.2023, 11.00 h – Žiar nad Hronom

FK Pohronie – RSC Hamsik Academy 6:1 (1:0)

Góly: 9. Barbora, 56. Pekár, 58. Tatár, 66. a 87. Mazan, 80. Laktionov – 65. Túry.

Najbližší prípravný zápas odohajú naši muži vonku, v sobotu 15. júla od 16.00 h proti B-tímu 1. FC Slovácko.

Ďalšie novinky