B-tím pätnástky postúpil do finále o majstra SsFZ

  1. Domov
  2. Akademia
  3. B-tím pätnástky postúpil do finále o majstra SsFZ

Naša U15 B vyhrala II. ligu starších žiakov skupinu C, a tak postúpila do play-off o majstra Stredoslovenského futbalového zväzu. Rezerva našich starších žiakov sa stretla v semifinále s Veľkým Krtíšom.

Prvý zápas, ktorý sa hral v stredu 21. júna v Podlaviciach, skončil bez gólov.

Igor Bambušek, tréner RSC HA U15 B: „Prvý zápas na domácej pôde sme neodohrali až tak podľa svojich predstáv. Smerom dopredu, najmä v prvom polčase, sme boli málo aktívni. Mali sme veľmi slabý pohyb bez lopty, vďaka čomu si súper naše náznaky smerom dopredu vedel ľahko postrážiť. Nesmiem samozrejme zabudnúť vyzdvihnúť dva-tri výborne zákroky Račáka, ktorý nás v prvom polčase podržal. Po polčasovej prestávke už sme boli aktívnejší smerom dopredu a začali sme trošku súpera hrýzť. V priebehu druhého polčasu nás ale zastavila búrka, kvôli ktorej bol zápas nachvíľu prerušený, a v tom momente si najmä súper mohol vydýchnuť, keďže naši chlapci postupne začali zápas preberať do vlastných rúk. V tomto prvom zápase sme ale veľmi málo zakončovali a hrozili sme jedine zo štandardných situácií.“

II. LSŽ U15 – semifinále – 1. zápas – streda 21.06.2023, 16.30 h – Podlavice

RSC Hamsik Academy B – MFK Baník Veľký Krtíš 0:0 (0:0)

Zostava RSC HA U15 B: Račák (C) – Veselovský, Dian, Antalov, Kapralov, Húska (62. Lukáč), Peťko, Šoltés (62. Ďaďan), Joščák, Polievka (36. Vigaš), Barla (36. Kapusta).

V odvete sa našim chalanom podarilo vyhrať 2:1 z nášho pohľadu, vďaka čomu postúpili do finále.

Igor Bambušek, tréner RSC HA U15 B: „Pred odvetou na ihrisku súpera sme si s chalanmi povedali pred zápasom, že potrebujeme podať lepší výkon oproti domácemu zápasu. Po slabšom úvode z našej strany sme sa postupne začali osmeľovať. Opäť, ako v prvom zápase, sme hrozili zo štandardných situácii, ale v odvete už sme sa konečne odvážili zakončovať aj z väčšej vzdialenosti. Zakončenia buď skončili na konštrukcii brány, alebo brankár domácich vytiahol výborné zákroky. Teší ma fakt, že súpera sme nepúšťali do vyložených šancí, ale naopak ma mrzí, že sme niektoré situácie nevedeli dotiahnuť do gólového konca, kde nám chýbal buď dôraz, alebo kúsok šťastia. Za tento dvojzápas musím chlapcov pochváliť, pretože urobili nášmu klubu výbornú reklamu a potešili najmä rodičov, ktorí ich prišli povzbudiť v hojnom počte. Ja pevne verím, že vo finále si to chlapci ešte viac užijú a uzavrieme sezónu tak, ako sa patrí, a to dobrým výkonom. Na záver musím uznať kvalitu súpera, vďaka ktorému sme sa spoločne postarali o výbornú reklamu druhej ligy.“

II. LSŽ U15 – semifinále – 2. zápas – sobota 24.06.2023, 10.00 h – Veľký Krtíš

MFK Baník Veľký Krtíš – RSC Hamsik Academy B 1:2 (1:1)

Góly: 35. Mics – 14. Husár, 58. Antalov. ŽK: 66. Šarközi – 64. Husár.

Zostava RSC HA U15 B: Š. Kapustík (36. Račák) – Veselovský, Husár (C), Antalov, Kapralov, Húska (54. Barla), Brašeň, Ďurovec, Peťko, Beľa (68. Lukáč), Joščák (70. Šramka).

Finále proti ŠK Tvrdošín je na programe v stredu 28. júna o 17.00 h v Hubovej.

Ďalšie novinky