Spolumajiteľ klubu Alexander Kóré: Pocity po sezóne sú zmiešané, v budúcej sa chceme pobiť o postup

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. Spolumajiteľ klubu Alexander Kóré: Pocity po sezóne sú zmiešané, v budúcej sa chceme pobiť o postup

Po sezóne sme porozprávali so spolumajiteľom RSC Hamsik Academy Alexandrom Kórém, ktorý zhodnotil uplynulý ročník v podaní nášho A-mužstva a vyjadril sa aj smerom k budúcnosti.

Pán Kóré, náročná sezóna je za nami. Aké pocity vo Vás po nej prevládajú?

Pocity sú zmiešané. Na jednej strane sa tešíme z faktu, že sme si udržali treťoligovú príslušnosť aj pre nasledujúcu sezónu. Na druhej strane sme trošku sklamaní z bodového zisku a záverečného postavenia v tabuľke, ktoré mohlo byť lepšie.

Zrejme si klub veril na vyššie umiestnenie ako 9. miesto. V čom ste videli najväčšie rezervy?

Áno, očakávali sme lepšie postavenie v tabuľke. Nezvládli sme výsledkovo zápasy, v ktorých sme boli herne lepším mužstvom. A práve v premieňaní šancí a pretavení hernej dominancie aj do výsledkovej podoby bola asi najväčšia rezerva.

Na druhej strane, nová III. liga Západ sa ukázala ako nesmierne vyrovnaná a náročná. Čo hovoríte na úroveň súťaže?

Keď budeme porovnávať novú III. ligu Západ s III. ligou Stred, v ktorej sme pôsobili pred reorganizáciou súťaží, tak treba povedať, že hráme výrazne kvalitnejšiu a vyrovnanejšiu súťaž. Dovolím si tvrdiť, že je kvalitnejšia aj v porovnaní s III. ligou Východ, keďže sme v prípravnom období mali možnosť konfrontovať sa s mužstvami z tejto súťaže. Prvých päť-šesť mužstiev v tabuľke našej ligy je určite kvalitou na úrovni druhej ligy. Až na dve mužstvá – Nové Zámky a Vrakuňa Bratislava, dokázal každý poraziť každého. O kvalite súťaže hovorí aj fakt, že vypadávajúce mužstvo Inter Bratislava uhralo 31 bodov. V súťaži pôsobili skúsení tréneri ako Karhan či Hipp a hráči ako Sládok, Majdan, Mečiar a Hučko. Aj to svedčí o tom, že súťaž je naozaj kvalitná.

Čo bol z Vášho pohľadu najsvetlejší moment sezóny?

Svetlých momentov bolo viacej. Určite fakt, že sme si uchovali treťoligovú príslušnosť aj pre nasledujúcu sezónu. Takisto to, že sme dávali priestor aj mladým hráčom, ako sme deklarovali na začiatku sezóny. K svetlým momentom patria aj veci, ktoré sa diali okolo celého klubu a súvisia aj priamo s A-mužstvom, že sa nám podarilo spustiť vysielanie priamych prenosov zo všetkých zápasov nášho A-mužstva, spustenie nového webu atď. Ako hovorím, svetlých momentov bolo veľa a ťažko vypichnúť jeden.

Čo hovoríte na prínos posíl, ktoré prišli v zime?

Posily v zime sme vyberali hlavne s výhľadom do budúcej sezóny, aby sa lepšie adaptovali, ale samozrejme, aj zvýšili kvalitu v mužstve, čo podľa mňa naplnili. Hlavne v posledných zápasoch, keď sa lámal chlieb, boli ťahúňmi mužstva.

V závere sezóny odohrali svoje prvé minúty v áčku aj hráči z nášho dorastu. Ako sa Vám pozdávali ich výkony?

Týmto počinom len napĺňame nami deklarovaný záujem pracovať s mladými hráčmi, pomáhať v ich osobnom rozvoji a posúvať ich smerom k profesionálnej kariére futbalistu. Na hodnotenie výkonov hráčov sú naši tréneri. Ja môžem za seba vysloviť len spokojnosť s ich prístupom a za klub deklarovať, že aj naďalej budú mať všetci príležitosť zabojovať o miesto v základnej zostave. Tí, ktorým sa to nepodarí, budú môcť naďalej trénovať a mať možnosť zlepšovať sa aj v našom B-tíme, ktorý bude od novej sezóny vytvorený aj pre účely práce a rozvoja mladých hráčov v našom klube.

S ktorými dorastencami, ktorí majú za sebou poslednú sezónu v doraste, počítate v áčku v budúcej sezóne?

Ako som už naznačil, počítame vo všetkými dorastencami, ktorí sa zapoja do prípravy. Začiatok prípravy je naplánovaný na 3. júla. V prípravnom období odohráme štyri zápasy a tréneri si vyberú hráčov do A-mužstva. Ostatní budú naďalej trénovať a pripravovať sa počas celej sezóny s A-mužstvom, ale budú mať dostatočné zápasové vyťaženie v B-mužstve.

V závere sezóny ste sa rozhodli pre zmenu trénera. Prečo táto zmena? Kto bude novým trénerom a prečo?

Áno, v závere sezóny sme pristúpili k zmene na trénerskom poste z dôvodu neuspokojivých výsledkov. Herne sme síce nesklamali, ale výsledkovo sme sa nevedeli chytiť. Po zápase s Malženicami sme si sadli s trénerom Venglarčíkom a dohodli sa na ukončení spolupráce s tým, že mu bolo ponúknuté zotrvanie v klube na inej pozícii, čo nateraz neprijal. Aj touto cestou by som sa ešte raz chcel trénerovi Venglarčíkovi poďakovať za jeho prínos pre náš klub, keď za viac ako trojročné pôsobenie dokázal vybudovať jedno konkurencieschopné mužstvo a postúpiť s ním do III. ligy Západ. V posledných dvoch kolách sme doplnili trénerský staff o Denisa Tomaškoviča, ktorý bol dlhodobo sledovaný pre potreby nášho klubu. Do budúcej sezóny vstúpime s hlavným trénerom Denisom Tomaškovičom, asistentom Rastislavom Kollárom, trénerom brankárov Marošom Pažoutom a kondičným trénerom Miroslavom Okálom. Tréner Tomaškovič je mladý, perspektívny tréner, ktorý má chuť sa ďalej vzdelávať a napredovať, čo korešponduje s celkovou filozofiou nášho klubu.

S akými ambíciami pôjdeme do novej sezóny?

Do novej sezóny pôjdeme s ambíciou pobiť sa o postup do 2. ligy, pretože u nás v klube si dávame len tie najvyššie ciele. Veríme, že sa nám podarí dotiahnuť do úspešného konca príchody niektorých hráčov, ktoré budeme postupne oznamovať v priebehu mesiaca júl.

Ďalšie novinky