Naše dievčatá boli na reprezentačnom zraze WU15

  1. Domov
  2. Akademia
  3. Naše dievčatá boli na reprezentačnom zraze WU15

V máji sa dievčenská reprezentácia WU15 stretla na zraze, ktorého súčasťou boli dva prípravné zápasy proti Česku. Z RSC Hamsik Academy si pozvánku do repre vyslúžila brankárka Alexandra Selnekovičová a hráčka Sarah Mesiarová. Dievčatám sme preto položili pár otázok.

Ako prebiehal zraz?

AS: Hlavnými bodmi programu boli dva prípravné zápasy s rovesníčkami z Česka. Nie menej dôležité boli tréningy, ktoré boli nevyhnutné na zvládnutie zápasov. Zraz bol päťdňový a prebiehal formou klasického kontrolného zrazu.

SM: Program bol hlavne o tréningoch a zápasoch. Všetko prebiehalo bez komplikácií, vždy sme sa dohodli na čase stretnutia. Dostali sme rozpis, čo si máme kedy obliecť. Všetko ostatné informácie nám písali do skupiny. Keď sme mali voľno, tak sme hrali hry a kvízy, alebo sme mali aj výlet.

Ako sa ti darilo v zápasoch a tréningoch?

AS: Počas týždňa som sa snažila pracovať na maximum, na ihrisku nechať naozaj všetko. Aj keď každý deň nie je nedeľa, snažila som sa o čo najlepší výkon.

SM: Podľa mňa dobre, mala som dobrý pocit. Myslím si, že najlepšie mi vychádzali súboje. Keďže som hrala v obrane, mala som len jednu strelu na bránu.

Čo to pre teba znamená, byť súčasťou výberu?

AS: Byť súčasťou je ponuka, ktorá sa neodmieta. Znamená to neskutočne veľa, nakoľko sa tam dostane veľmi málo ľudí z kategórie. Je to možnosť hrať futbal na najvyššej úrovni a ja si veľmi vážim, že som tam mohla byť.

SM: Je to pre mňa česť, reprezentovať Slovensko. Rodičia boli na mňa veľmi hrdí a prišli sa na mňa pozrieť na obidva zápasy. Veľmi ma vo futbale podporujú.

Čo ti tento zraz dal?

AS: Zraz mi pomohol zlepšiť sa v technike, keďže väčšina tréningov je práve technických. Určite mi dal aj nové skúsenosti a v neposlednom rade aj možnosť zahrať si proti medzinárodnému súperovi.

SM: Získala som nové skúsenosti a kamarátstva. Takisto som zistila, čo treba dotrénovať.

Ďalšie novinky