S VEĽKÝMI LUDINCAMI TESNÁ PREHRA

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. S VEĽKÝMI LUDINCAMI TESNÁ PREHRA

Naši muži v piatok 12. mája o 18.00 h privítali na Mestskom mládežníckom štadióne v rámci 26. kola III. ligy Západ TJ Družstevník Veľké Ludince. Skóre stretnutia sa menilo už v 11. minúte, keď sa po centri z ľavého krídla presadil hlavou na prednej tyči útočník hostí Viktor Sabo. V nasledujúcich minútach sme hrozili po krídlach a štandardkách. Priamy kop z dobrej pozície spoza šestnástky zahrával v 33. minúte Denis Jančo, ale tesne prekopol brvno brány Veľkých Ludiniec.

Po zmene strán malo herne navrch naše mužstvo, ale na dva predošlé zápasy, v ktorých sme skórovali trikrát, sme efektivitou nenadviazali. Hlavičkové súboje po centroch našich hráčov vyhrávala vo väčšine prípadov dobre pracujúca defenzíva hostí. Náš tím napokon dohrával o desiatich, keďže v 83. minúte išiel po druhej žltej karte predčasne po sprchy Adam Vávro. Po štyroch zápasoch bez prehry sme tak nebodovali. Nasledujúci duel odohráme v nedeľu 21. mája od 10.30 h na ihrisku Bánovej.

Peter Venglarčík, tréner RSC Hamsik Academy: ,,Do zápasu sme vstúpili inak ako sme sa dohodli. Prvých pätnásť minút z našej strany nebolo dobrých. V tomto úseku sme inkasovali po hrubej individuálnej chybe. Po pätnástich minútach sme pomaličky začali napĺňať plán, s ktorým sme išli do zápasu. Musím povedať, že Veľké Ludince mali najlepšiu obranu, s akou sme sa doteraz stretli. Vypracovali sme si nejaké šance, nebolo ich veľa, ale Denisova Jančova strela smerovala k vyrovnaniu, no brankár ju chytil. Snažili sme sa centrovať do pokutového územia, kde bolo ale husto. Obrancovia Ludiniec hrali veľmi dobre, jednoducho, dôrazne a tvrdo, takže mali sme s tým problém. Nemôžem chlapcom uprieť snahu, lebo bojovali, išli na dno svojich síl a bohužiaľ, nepodarilo sa nám výsledok zvrátiť.”

Mário Ždánsky, stredný záložník RSC Hamsik Academy: „V prvých pätnástich minútach sme boli ustráchaní, nedarilo sa nám zbierať odrazené lopty, súper bol súbojovejší. Po pätnástich minútach sa naša hra zlepšila, darilo sa nám vypracovať si nebezpečné akcie, hlavne cez krídelné priestory. Cez polčas sme si v kabíne povedali, že musíme zlepšiť hlavne naše súboje a byť agresívnejší. V druhom polčase sme boli lepším tímom na ihrisku, súper sa sústredil už len na bránenie a hralo sa na jeho polovici, kde sa nám bohužiaľ nepodarilo skórovať. Dokázali sme si vybojovať množstvo štandardných situácií. Taktiež sme mali zopár dobrých šancí, s ktorými máme aj naďalej problém dotiahnuť ich do úspešného konca.“

III. liga Západ – 26. kolo – piatok 12.05.2023, 18.00 h – MMŠ Radvaň-Kráľová UT

RSC Hamsik Academy – TJ Družstevník Veľké Ludince 0:1 (0:1)

Gól: 11. Sabo. ŽK: 36. Vávro, 64. Abrahám, 89. Kolláti – 42. Antl, 73. Baláž, 75. Domasta. Rozhodovali: Židišin – Maliňák, Holp. Diváci: 90.

Zostava RSC Hamsik Academy: Höger – Vávro, Kapor, Gaško (C), Iseni – A. Jackuliak, Ždánsky, Jančo, Bobrovský – Abrahám, Griglak. Tréner: P. Venglarčík.

Zostava TJ Družstevník Veľké Ludince: Krátky – Rédeky, Sobolevskyi, Szetei, Baláž, Domasta (C), Sabo, Baranovič, Antl, Pánsky, Orávik. Tréner: M. Pavlovič.

Ďalšie novinky