V Novice Zámkoch sme vyhrali rozdielom triedy,hetrik Abrahám

  1. Domov
  2. A mužstvo
  3. V Novice Zámkoch sme vyhrali rozdielom triedy,hetrik Abrahám

Naši muži v sobotu 6. mája o 16.30 h nastúpili na stretnutie 25. kola III. ligy Západ na pôde Nových Zámkov.

Naše mužstvo bolo v zápase favoritom, a túto rolu potvrdzovalo od úvodných minút hernou prevahou. Odpor defenzívy domácich sme po prvýkrát zlomili v 36. minúte, keď sa Adam Jackuliak na pravom krídle odpútal od brániaceho hráča a poslal výborný center na zadnú tyč, kde sa medzi dvomi obrancami presadil hlavou Patrik Abrahám – 0:2. Naši hráči stihli zdvojnásobiť svoje vedenie ešte do polčasovej prestávky. Tentokrát centroval z ľavej strany Biljalj Iseni a na zadnej tyči stál opäť pripravený Abrahám, ktorý hlavičkoval oblúčikom do protipohybu brankára Nových Zámkov – 0:2.

Zápas sa definitívne zlomil v náš prospech po vyše hodine hry. Po rohovom kope z pravej strany hlavičkoval presne Erik Gaško a hráč domácich Oliver Ölvecký zastavil pred bránkovou čiaru loptu rukou, za čo videl hneď aj červenú kartu. Loptu si na biely bod postavil Abrahám, ktorý strelou k pravej tyči brány Gabriela Balduina spečatil hetrik – 0:3. V záverečnej necelej polhodinke si už naši hráči v početnej prevahe trojgólové vedenie postrážili. V priebehu druhého polčasu sa z lavičky dostali do hry aj naši dorastenci Patrik Palko a Benjamín Túry.

Po sérii siedmich zápasov bez víťazstva a troch remízach v rade tak naše A-mužstvo bodovalo naplno. Poskočili sme na 8. miesto, kde máme rovnaký počet bodov so siedmou Bánovou. Najbližší zápas odohráme už v piatok 12. mája od 18.00 h na Mestskom mládežníckom štadióne v Radvani-Kráľovej proti Veľkým Ludinciam.

Peter Venglarčík, tréner RSC Hamsik Academy: „Mimoriadne náročný zápas na psychiku sme zvládli výborne. Počas celých deväťdesiatich minút sme podali sústredený, koncentrovaný výkon, ktorý sme konečne dokázali pretaviť aj na víťazstvo, takže chlapcom gratulujem.“

Patrik Abrahám, hráč RSC Hamsik Academy, strelec hetriku: „Súper od začiatku vedel, čo chce hrať. Hrali zo zabezpečenej obrany, veľmi hlboko na vlastnej polovici a čakali na nejaké brejky. Musím povedať, že sa k ich bráne a do šancí dostávalo veľmi ťažko, keďže bránili s desiatimi hráčmi na vlastnej polke. My sme sa snažili hrať po krídelných priestoroch, keďže stred bol prehustený. Vedeli sme, že nejaké šance prídu, len ich bude treba premeniť. Prvý gól sme dali po rýchlom prenesení hry na pravú stranu a „Jacky“ (Adam Jackuliak) mi dal super center. Pri druhom góle Biljalj pozrel do šestnástky, videl ma na zadnej tyči a taktiež dobre odcentroval. Pred tretím gólom súperov obranca nepochopiteľne chytil loptu rukou. Stále je čo zlepšovať. Hlavne sa musíme koncentrovať na každú našu gólovú príležitosť. Pracujeme na tom na každom tréningu a myslím si, že nám to prinieslo ovocie aj v tomto zápase.“

III. liga Západ – 25. kolo – sobota 06.05.2023, 16.30 h – Nové Zámky

FKM Nové Zámky – RSC Hamsik Academy 0:3 (0:2)

Góly: 36., 45. a 63. (pen.) Abrahám. ŽK: 69. Kucharovič – 42. Griglak, 90. Kolláti. Rozhodovali: Cvengroš – Tokoš, Hudy. Diváci: 150.

Zostava FKM Nové Zámky: Balduino – Varga (C), Ölvecký, Obert, Tóth, Doktorík, Gažo, Vitor, Šarfický (65. Kucharovič), Aremu (78. Švajda), Zelník. Tréner: M. Süttö.

Zostava RSC Hamsik Academy: Dovec – Vávro (78. Kolláti), Kapor, Gaško (C), Iseni – A. Jackuliak, Ždánsky (86. Túry), Jančo, Bobrovský – Abrahám, Griglak (67. Palko). Tréner: P. Venglarčík.

Ďalšie novinky