SUMÁR MLÁDEŽE: Mladší žiaci vstúpili do jari víťazne

  1. Domov
  2. Akademia
  3. SUMÁR MLÁDEŽE: Mladší žiaci vstúpili do jari víťazne

Počas uplynulého víkendu odštartovali jarnú časť naše kategórie mladších žiakov. Prípravka U9 odohrala triangel v Rudlovej a B-tím našej trinástka sa stretol s béčkom banskobystrickej Dukly.

Trinástka s vysokým víťazstvom proti Zvolenu

Staršia kategória mladších žiakov RSC Hamsik Academy vstúpila do jarnej časti vysokým víťazstvom 15:0 nad Zvolenom. Štyrikrát skóroval Lucas Hamšík, hetrik nastrieľal Martin Bačko. Naša U13 sa v skupine Stred naďalej nachádza na 1. priečke vďaka lepšiemu vzájomnému zápasu s Liptovským Mikulášom.

Pavol Zlevský, tréner RSC HA U13: „So súperom zo Zvolena sme počas zimného prípravného obdobia odohrali niekoľko prípravných zápasov. Preto úvodný zápas jarnej časti súťaže nebol pre nikoho prekvapením. Prvý gól padol už v prvej minúte. Celý zápas sa niesol v rýchlom tempe, vysokom nasedení s veľmi peknými kombinačnými akciami. Súpera sme zatlačili hlboko do defenzívy. Pred našu šestnástku sa dostával len ojedinele nakopávanými loptami od brankára. Hráči Zvolena „odišli“ kondične už v prvom polčase, na našu kombinačnú hru nevedeli nájsť žiadnu odpoveď. Našich hráčov chválime za nasadenie nielen v tomto zápase, ale aj vo všetkých zápasoch zimnej prípravy, rovnako aj za ukážkovú tréningovú dochádzku. Budúci víkend nás čaká súper zo Žiliny, ktorý preverí všetko to, na čom sme počas troch mesiacov pracovali.“

I. LMŽ U13 – sk. Stred – 14. kolo – sobota 18.03.2023, 10.00 h – UT Rudlová

RSC Hamsik Academy – MFK Zvolen 15:0 (7:0)

Góly RSC HA U13: L. Hamšík 4, Bačko 3, Chlebničan 2, Šiko 2, Kapusta, Vanik, Vaculčík, Hrubý.

Zostava RSC HA U13: Šedík, Mihalíček – L. Hamšík, Bačko, Vanik, Pavlík, Šiko, Bernolák, Pušpoky, Vaculčík (C), Kučerák, D. Zlevský, Brndiar, Čierny, Chlebničan, Pavlovský, Hrubý, Kapusta.

Dvanástka taktiež zdolala Zvolen presvedčivým rozdielom

Aj naša kategória U12 sa v Rudlovej radovala z úspešného vstupu do jarnej časti, keď rovesníkov zo Zvolena v súčte štyroch polčasov na dvoch ihriskách porazila 24:3. Na čele tabuľky skupiny Stred nájdeme okrem RSC Hamsik Academy aj Žilinu a banskobystrickú Duklu. Všetky tri družstvá majú zhodný počet bodov.

Marcel Jelenčík, tréner RSC HA U12: „Súpera sme prevýšili vo všetkých ukazovateľoch. Od úvodu sme diktovali tempo zápasu, naši chlapci si dobrým pohybom a individuálnymi schopnosťami dokázali vypracovať množstvo gólových príležitostí. Mrzí nás však, že mnohé z nich ostali nepremenené vinou našej nedôslednosti a zlým rozhodnutím sa pri ich realizácii. Chlapci však potvrdili svoju kvalitu, ukázali množstvo pekných kombinácií, ako aj individuálnych prienikov a zaslúžene sa tešia z prvého víťazstva v jarnej časti súťaže.“

I. LMŽ U12 – sk. Stred – 14. kolo – sobota 18.03.2023, 11.30 h – UT Rudlová

RSC Hamsik Academy – MFK Zvolen 24:3 (8:2, 5:1 / 7:0, 4:0)

Góly RSC HA: Laco 4, J. Ružbacký 4, Mikloško 2, Zajac 2, Soják 2, Fajčík 2, Ličák 2, Soľák, Vitouš, Kavčák, Babnič, Kapusta, Borguľa.

Zostava RSC HA U13: Hiadlovský, Diško, Siman – Ličák, E. D. Mondzo, Kapusta, Babjak, Soják (C), Laco, Zajac, Hudoba, Fajčík, Vitouš, Babnič, L. Illés, Mikloško, Soľák, Kavčák, J. Ružbacký, Borguľa.

Deviatka vyhrala s Pohroním a Zvolenom všetky zápasy

V sobotu 18. marca sa v Rudlovej konal triangel tímov U9. Privítali sme družstvá Pohronia a Zvolena. Hralo sa súčasne na troch ihriskách, naraz dve kolá po 35 minút.

Výsledky:

1. kolo

Ihrisko 1: RSC HA –  FK Pohronie 9:5
Góly RSC HA: Kiedžuch 6, Hamšík 3.

Ihrisko 2: RSC HA – FK Pohronie 11:9
Góly RSC HA: Dovčiak 5, Curran 2, Kollárik 2, Csordás 2.

Ihrisko 3: RSC HA – MFK Zvolen 4:2
Góly RSC HA: Gibala 2, Bulík, Peter Pio Cibula.

2. kolo

Ihrisko 1: RSC HA –  FK Pohronie 14:4
Góly RSC HA: Bulík 6, Gibala 3, Maľa 3, Spodniak 2.

Ihrisko 2: RSC HA – FK Pohronie 15:8
Góly RSC HA: Hamšík 11, Kiedžuch 3, Martin Pio Cibula.

Ihrisko 3: RSC HA – MFK Zvolen 6:1
Góly: Curran 3, Kollárik 3.

Zostava RSC HA U9: Vodrážka, Fazekaš, P. Pio Cibula – Hamšík, Gibala, Kollárik, Bulík, Maľa, Kiedžuch, Dovčiak, Curran, Uhlík, Fungáč, Kapusta, M. Pio Cibula, Csordás, Dodok, Spodniak.

Milan Gibala, tréner RSC HA U9: „Dnešné zápasy boli viac o individuálnom presadení sa, v niektorých momentoch aj o krásnych akciách. Nakoľko chlapci hrali takmer bez prestávky 70 minút, videli sme, že musíme začať pracovať na kondičke, ale to samozrejme príde pri tréningoch na väčšom priestore, keďže v telocvičniach je to značne obmedzené. Či už priestorom alebo počtom detí. Som rád za nasadenie detí, množstvo gólových, i keď veľakrát nepremenených akcií, za spoluprácu aj s „novými“ spoluhráčmi a v neposlednom rade nás teší veľké množstvo strelených gólov (59). A samozrejme, teší nás aj každý vyhratý zápas. Verím, že aj deti si to užili. Máme stále na čom pracovať. Rodičom ďakujem za účasť, pekné fandenie, podporu detí a pomoc pri rozložení ihrísk, bránok.“

Béčko trinástky sa stretlo s rezervou tímu U13 banskobystrickej Dukly a prehralo 5:10. Za RSC Hamsik Academy skóroval dvakrát Bodnárik a Jánošík. Ďalší náš gól pridal Soľák.

Ďalšie novinky